Vakantie, het jaarlijkse rustmomentje waar iedereen op zijn of haar manier naar toeleeft. Mijn partner en ik zijn allebei geen planners op dit gebied en dat betekent vaak lastminutes tegen helaas geen zogenaamde lastminute prijzen. Ja, als je niet al te hoge eisen stelt aan locatie en bereid bent om je weg te laten stoppen in een all-in-massa-resort, dat zich vooraf al nomineert voor een aflevering “Red mijn vakantie”, ja dan kan de prijs meevallen. Maar nee, wij willen op een idylische A1-locatie zitten, niet te toeristisch, maar wel van alle gemakken voorzien. Als er dan al nog iets vrij is, betaal je de hoofdprijs. We hebben geen kinderen, dus theoretisch zouden we ook buiten het seizoen kunnen gaan. Maar nee, aangestoken door de vakantiefever van anderen, komen we toch ook in het hoogseizoen terecht. Vaak omdat we een combi kiezen van even paar daagjes qualitytime met z’n tweetjes en een meet, greet & partytime met vrienden.

holiday-fever-resort

Dit jaar lag het allemaal nog iets lastiger, want vriendlief heeft zich geheel belangeloos opgeworpen als projectleider van een verbouwing op de zaak. De oplevering daarvan vindt midden in de zomer plaats. Dan maar de vakantie splitsen in twee delen. Deel 1 bestaat uit een weekje Costa del Sol. Niet helemaal mijn ding eigenlijk, maar ons petekind zat daar en vierde er haar 10e verjaardag. Daar wilden we natuurlijk bij zijn. Bovendien komen we er al enige jaren geregeld, omdat mijn schoonouders er een appartement hebben. Dus we kennen er de weg, weten waar je lekker kunt eten en niet geheel onbelangrijk: sun guaranteed! Voor een weekje relaxen helemaal prima. Beetje kleur op doen, ontspannen, borrelen met vrienden en tuurlijk ons petekindje letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zetten.

holiday-fever-qualityttime

Op het moment dat ik dit schrijf, lig ik dan ook heerlijk a la playa. Er zijn slechtere plaatsen om dit te doen kan ik melden. Ondertussen mijmer ik over waar we deel 2 van de zomervakantie gaan doorbrengen. Met het kalmerende geluid van de zee op de achtergrond, genietend van een licht briesje in de schaduw van een rieten parasol, denk ik: lig eigenlijk best goed hier. Maar aan de andere kant wil ik ook iets meer zien van de wereld, dus … Ach ik sluit mijn ogen en laat het even lekker over me heen komen. Das tenslotte echt vakantie: toegeven aan het niets doen, loslaten en niet teveel nadenken. Er komt vast wel iets op mijn pad binnenkort. 

Enjoy your holiday: release & relax. 

This entry was posted in Geen categorie.
test