Hoe moet je van jezelf houden…7 tips

intro-van-jezelf-houden-Gift-Avenue

We weten allemaal dat voor jezelf zorgen en van jezelf houden belangrijk is, maar hoe doe je dat? Veel mensen hebben het idee dat van jezelf houden egoïstisch is, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn! Eigenliefde gaat niet over arrogant zijn of denken dat je beter bent dan iemand anders. Het is simpelweg jezelf met respect, liefde en eer behandelen. Het gaat over luisteren naar je lichaam, geest en ziel en zelfbewust worden over wat je nodig hebt en verlangt. Het begint allemaal bij het houden van jezelf! Hier een paar suggesties hoe je dat doet.

1. ACCEPTEER ALLES VAN JEZELF
Het houden van jezelf gaat niet over het liefhebben van één of andere mythische versie van jezelf. Het gaat erom dat je van jezelf houdt precies zoals je nu bent. Het gaat over het houden van je fouten, je problemen, je negatieve gedachten. Accepteer jezelf zoals je op dit moment bent en leer te vertrouwen dat je bent waar je nu hoort te zijn. Dit wil niet zeggen dat je er niet naar mag streven jezelf te verbeteren, maar dat je ondanks alles van jezelf houdt ongeacht waar je staat in het leven.

2. CLAIM JE RUIMTE EN WIE JE BENT
Je verdient een plek in deze wereld. Je verdient het om vragen te stellen en te praten. Je bent het waard om hier te zijn. Je hebt geen speciale toestemming nodig om deel uit te maken van deze wereld en te doen wat jij wilt! Jezelf liefhebben gaat over weten wat je waard bent en dat het goed is om ‘ruimte` in deze wereld in te nemen. Wanneer je dit doet leer je ook om andere mensen hetzelfde te behandelen.

3. VERGELIJK JEZELF NIET MET ANDEREN
Val niet in de val om jezelf te vergelijken met anderen, of denkt dat je moet zijn zoals iedereen om je heen. Je bent individueel en uniek en dat maakt jou zo speciaal. We hebben allemaal ons eigen pad te bewandelen in dit leven, met alle verhalen die daarbij horen. Elk verhaal en elke reis is waardevol en speciaal, dus heb niet het gevoel dat je jouw reis moet vergelijken met die van een ander.

4. MAAK JE EIGEN VERSIE VAN SCHOONHEID
We worden constant gebombardeerd door de media over hoe schoonheid eruit ziet, maar je hoeft je niet aan deze norm te houden. Leren om je lichaam te accepteren en hoe je eruit ziet is één van de meest krachtige dingen die je kunt doen. In de spiegel kijken en leren lief te hebben of op zijn minst te accepteren wat je ziet is een dagelijkse oefening. Begin door naakt voor de spiegel te staan en tegen je lichaam te praten, hoe gek dat misschien ook klinkt. Vertel jezelf dat je jezelf accepteert en lief hebt en dat je je lichaam dankbaar bent. Zelfs als het voor jou nu heel onnatuurlijk klinkt en het niet gelooft, hoe meer je het zegt hoe meer je het zult voelen. Wanneer je dit genoeg doet zal je van je lichaam gaan houden!

 

break-houden-van-jezelf-Gift-Avenue

 
5. WEET DAT PERFECTIE EEN ONHAALBAAR DOEL IS
Je ‘perfect` voelen is iets wat van binnen moet komen, niet iets wat je van buitenaf kunt creëren. De realiteit is dat niemand perfect is, dus streven naar perfectionisme is iets wat onhaalbaar is. Perfectionisme is vaak gebaseerd op angst, een perfectionist is nooit echt gelukkig ongeacht wat hij/zij creëert of doet. Het enige wat je kunt doen is zijn wie je bent en je best doen…niets meer en niets minder.

6. LEER TE LACHEN OM JEZELF
Jezelf of je leven niet te serieus nemen is een geweldige manier om meer van jezelf te houden. Soms kunnen we zoveel van onszelf eisen, hebben hoge verwachtingen of ideeën die misschien goed klinken maar simpelweg niet voor ons zijn weggelegd. Door te ontspannen in de stroom van het leven en dingen niet al te serieus te nemen geef je jezelf toestemming om gewoon te zijn wie je bent.

7. ALLES HEEFT TIJD NODIG
Je hoeft niet alles vannacht uit te vinden. Alles kost tijd en elk pad wat je bewandelt heeft zijn eigen ritme. Wees geduldig met jezelf en heb niet het gevoel dat je alles in één keer moet uitzoeken. Weet dat je overal komt waar je moet zijn op het juiste moment.

-X- Mariëlle

This entry was posted in Geen categorie.
test