De modeontwerpster Diane von Furstenberg werd in 1946 geboren in België als dochter van een Roemeense vader en Griekse moeder. Wanneer Diane 18 jaar is trouwt ze met de Belgische prins Egon von Furstenberg.

In 1972 begint ze aan haar carrière als modeontwerpster, in dat zelfde jaar ging ze ook scheiden.
In 1974 maakt ze furore met haar bekende design de “ wrapdress ”. Deze wikkeljurk van zachte jersey slaat direct aan in de tijd dat vrouwen carrière willen maken maar hun business look toch vrouwelijk willen houden.

Diane von Furstenberg

Twee jaar later zijn er al meer dan een miljoen jurken verkocht. Dan is het een tijdje stil rondom Diane, maar in 1997 komt haar iconische jurk weer terug. Saks Fifht Avenue, Barney’s en Bloomingdale’s verkopen haar collectie en de nieuwe generatie vrouwen is er dol op.

Diane von Furstenberg
 In 2005 krijgt ze een Lifetime Achievement Award uit handen van het mode instituut Council of Fashion Designers of America ( CDFA ). Diane is nu zelf hoofd van dit instituut, en ontwerpt nog steeds. Ook krijgt jong talent een kans bij haar. Vele beroemde sterren zijn dol op haar ontwerp.

Diane von Furstenberg

Haar handelsmerk is uiteraard de wikkeljurk zachte soepele stoffen, grafische/kleurrijke printen en altijd vrouwelijk en licht klassiek.

De wikkeljurk zal denk ik nooit uit de mode gaan, het is een ideaal kledingstuk dat iedereen wel staat. Zowel klassiek als wat pittiger te dragen en het staat zowel slanke als wat vollere dames prachtig. Gewoon een mooi basis stuk wat iedereen in zijn kast zou moeten hebben. Draag het ook eens als een tuniek, op een mooie skinny jeans of leren broek/legging…STOER!

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Ik ben zo verliefd op de leren wikkeljurk…..wauw die zou ik ook als een jas kunnen dragen! Ik zie veel mogelijkheden met dit model….mijn bankrekening ziet het helaas niet zo zitten.

Diane von Furstenberg

 

 

Bekijk ook:

This entry was posted in Geen categorie.
test