Venus vs Mars – part 1

Er is geloof ik geen enkel ander onderwerp, dat zoveel (gespreks)stof doet opwaaien, als wanneer het over de relatie man-vrouw gaat. Venus vs Mars dus. Noem één voorbeeld hierover dat je hebt meegemaakt en je vriendinnen tuimelen over je heen met hun voorbeelden. Een feest van herkenning dus. Dit onderwerp bevat zoveel invalshoeken en hilarische aanknopingspunten, dat ik dit niet in één blog kwijt kan. Vandaar dat ik hier regelmatig op zal terugkomen. Vandaag deel 1: de huishoudelijke taakverdeling.

Venus vs Mars

Ik weet niet wat er de afgelopen week precies in de lucht hing – misschien nog eens navragen bij onze huisastrologe die onze horoscoop schrijft 😉 – maar zelfs de meest harmonieuze relaties leken even onder de bekende Venus-Mars-spanning te staan. Laat staan de relaties waar het doorgaans al een redelijke molotovcocktail is (ivm privacy-redenen, laat ik namen achterwege).

Het begon met de surpriseparty voor een vriendin, die zich deze week aansloot bij de F-club (je weet wel de Fabulous Forty-club). Haar man (de schat!) had bedacht dat hij haar het meest kon verrassen met een heerlijke vriendinnen-avond. En het moet gezegd, dat had ie heel goed aangevoeld én ook nog eens fantastisch geregeld! Bubbels, hapjes en absolute geheimhouding tot het moment suprême, he did it! Dus hij is voor nu even de uitzondering op de regel (tot ie zijn krediet op een andere manier gaat verspelen, dat weet je bij mannen tenslotte maar nooit). Enfin toen het issue de onderlinge taakverdeling in het huishouden ter sprake kwam, gingen alle remmen los.

Venus vs Mars

Op één of andere manier denken mannen dat de dag van een vrouw twee keer zo lang duurt als die van henzelf. En dat is op zichzelf nog niet zo erg. Wij kunnen nu eenmaal van nature ook veel beter multitasken. Maar op zijn minst zou dan een beetje respect of waardering op zijn plaats zijn. Nee, als altijd de voorraadkast tot zijn nok toe gevuld is, maar je één keer door omstandigheden (lees: extra zorg voor kinderen, huisdieren, werk of je gezamenlijke sociale omgeving) iets bent vergeten aan te vullen, krijg je meteen om je oren dat je slecht inkoopbeleid voert. Idem als per ongeluk zijn favoriete spijkerbroek niet automatisch door de kaboutertjes gewassen en gestreken in de kast is gelegd. Slecht wasbeleid! Ook dat woord “beleid” … grrrr!

Venus vs Mars

En serieus, ik heb dat de afgelopen week een paar keer voorbij horen komen. Het suggereert dan dat het een bedrijf is dat je runt. En feitelijk klopt dat ook wel, alleen met naar het soms lijkt een soort Fawlty Towers structuur. Noem een afdeling; van voorraadbeheer, tot koeriersdienst, PR en administratie: allemaal gerund door vrouwlief. En in de meest gevallen onbezoldigd, want nagenoeg al mijn vriendinnen hebben er ook nog gewoon een betaalde baan naast. Niet dat manlief geen taken heeft hoor. Met een beetje geluk doet hij het afvalbeheer (het buitenzetten van de kliko), onderhoud (na 3 officiële waarschuwingen), maar in ieder geval directie en sales. Want ze blijven in charge natuurlijk, in ieder geval naar de (mannelijke) buitenwacht toe en dat weten ze heel goed te verkopen.

Venus vs Mars

Men: can’t live with or without them! To be continued 😉

 

Bekijk ook:

This entry was posted in Geen categorie.
test