Soms zitten hoogtepuntjes in kleine dingen. Zoals een heerlijk herfstavondje op de bank, met je moeder voor de open haard, de film over het leven van Coco Chanel kijken. Koffie met een truffeltje erbij, daarna glaasje wijn. Het leven kan soms niet mooier zijn. Nu had ik afgelopen week al niet te klagen, want had een heerlijke verjaardag gevierd met de familie en was superverwend door mijn mannetje. Voelde me alleen fysiek niet erg lekker, want probeer al een paar dagen een opkomende griep te onderdrukken. Komt bij dat het op het werk tamelijk hectisch is momenteel, dus even een tandje terug daar komt er ook niet echt van. Juist daarom was die avond met mijn moeder zo’n kadootje. Had ’s ochtends een slepende rechtszaak achter de rug, dus was echt toe aan ontspanning en een beetje inspiratie. En dat is wat Coco je absoluut geeft: inspiratie.

Coco_Chanel

Want wat een verhaal is haar leven. Haar succes kwam echt niet vanzelf en heeft ook de nodige offers gekost. Zeker in de tijd waarin zij opgroeide (geboren in 1883!) was het absoluut niet opportuun, dat je als vrouw een zelfstandig bestaan opbouwde. Laat staan dat je succesvol een heel imperium opzette. En that’s what she did. Haar ingrediënten: talent, passie, doorzettingsvermogen (juist bij tegenslag), dicht bij jezelf blijven en – ok dat ook – heel soms even een beetje geluk, op momenten dat het even net niet leek te lukken. Maar er is een gezegde: geluk dwing je af. En in haar geval kun je dat zeker stellen. In ieder geval op zakelijk vlak, want privé heeft ze helaas het echte geluk nooit kunnen vinden.

Haar erfenis bestaat dan ook uit veel meer dan prachtige haute couture en heerlijke parfums. Ze heeft met haar leven een statement gemaakt en veel van haar uitspraken inspireren vandaag de dag nog miljoenen. Een paar van mijn favoriete levensmotto’s van haar:

Coco_Chanel

Coco_Chanel

Coco_Chanel

Daarnaast is haar passie voor en vertaling van mode onsterfelijk.”Luxury should be comfortable, otherwise it isn’t luxury” en één van de bekendste “A girl should be two things, classy & fabulous”.

Maar veruit haar mooiste combinatie van levens- en modequote is wat mij betreft:

Coco_Chanel

En als je je daaraan houdt, voel je je altijd rijk. Want “the best things in life aren’t things”, zoals dus zo’n gestolen avondje met je moeder.

Coco: thanks for all your inspiration!

 

 

Bekijk ook:

This entry was posted in Geen categorie.
test