Dit is wat vitamine D voor je doet

Als je denkt aan vitamine D is het eerste wat waarschijnlijk in je opkomt de zon! De zon helpt ons lichaam om vitamine D te produceren, maar ja we kunnen niet het hele jaar door op het strand liggen. šŸ˜‰ Wat doet vitamine D nu eigenlijk voor je? Afgezien van het effect op ons humeur heeft vitamine D veel meer voordelen waarvan je je misschien niet bewust bent. Het helpt daadwerkelijk om calcium en fosfor te absorberen en het geeft je immuunsysteem een boost. Weet je nog dat je vroeger altijd een glas melk moest drinken van je moeder? Vitamine D helpt om de mineralen daaruit in onze botten en tanden te plaatsen. Eet je niet genoeg voedingsmiddelen waar vitamine D in zit en/of neem je geen vitamine D supplement in? Dan zou je eens moeten uitzoeken hoe je toch je dosis binnen kunt krijgen. Het is niet zo moeilijk hoor. Vitamine D zit in o.a. zalm, garnalen, eigeel en yoghurt. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor kinderen en volwassenen is ongeveer 600 microgram per dag. Hieronder zijn een paar van de belangrijkste voordelen van vitamine D mocht je nog niet overtuigd zijn dat je het nodig hebt.

RISICO OP GRIEP VERMINDERT
griep-Gift-AvenueVerdubbel je inname van vitamine D in het griepseizoen (rond de 1200 microgram per dag) en je hebt veel minder risico dat je de griep krijg (tot 40%).

BOTTEN EN TANDEN
tanden-Gift-AvenueVitamine D helpt het bevorderen van gezonde, sterke botten en omdat je tanden worden beschouwd als botten kun je gaatjes voorkomen met een hogere inname van vitamine D.

INSULINE NIVEAU
insuline-Gift-AvenueGezonde vitamine D levels helpen het lichaam om glucose te tolereren en regelen de insulinesecretie. Daardoor hebben zuigelingen die rond de 2000 microgram vitamine D per dag binnen krijgen, 88% minder kans om diabetes type 2 te ontwikkelen tijdens hun volwassen jaren.

KANKER
kanker-Gift-AvenueHet blijkt dat vitamine D zeer belangrijk is voor het reguleren van celgroei en het bewaken van de communicatie tussen de cellen. Daardoor heeft het de potentie om kankercellen te verminderen door het vertragen van de groei en ontwikkeling van nieuwe bloedvaten in kankerweefsel.

Krijg jij genoeg vitamine D binnen?

-X- Mariƫlle

 

 

BEKIJK OOK:

This entry was posted in Geen categorie.
test