Editorial Back to business

De vakanties liggen weer achter ons en het is weer back to business. Nog stiekem hopend op de beloofde Indian Summer, heb ik toch maar vast weer mijn najaarsoutfits gecheckt. Omdat ik vorige week een presentatie mocht geven voor de vrouwennetwerkclub VOV(vrouwen ontmoeten vrouwen), was dat meteen een goede reden voor een noodzakelijk shoppingmoment 🙂 . Want als je het gaat hebben over succes, begint het natuurlijk met “dress for succes”. Alleen was het begin september voor mij ook daadwerkelijk weer business as usual, dus de tijd hiervoor ontbrak helaas. Gelukkig was daar Chantal Vermeer, één van de co-gastsprekers voor hetzelfde event, eigenaresse van Mevrouw Vermeer. Tijdens telefonisch overleg over onze presentaties, uitte ik mijn noodkreet: Wat trek ik aan? (Typisch vrouwen, dat we dat weer bijna belangrijker vinden, dan waar ga ik het in godsnaam over hebben …?) Zij vertelde dat zij ook persoonlijk kledingstylist is en wel langs kon komen als personal shopper. Dat klonk uiteraard als muziek in mijn oren. Hoe luxe is dat? Dus zo zat ik relaxed op de zaak verschillende outfits door te passen, die zij voor mij geselecteerd had. En ze verstaat haar vak, want alles was perfect – zowel qua maat als qua stijl – dus heb ik alles ook meteen ingeslagen. Gewoonweg ideaal.

 

Tja en dan nog kiezen welke outfit het moest worden voor de presentatie. Geïnspireerd door mijn favorieteTV- serie Suits, ben ik weer helemaal into the pencil skirt ofwel kokerrok. En gelukkig ben ik niet de enige, want ze zijn weer volop verkrijgbaar. En dat had Chantal ook goed opgepikt, want ik heb er nu een hele gave van Nikkie bij. Toch heb ik voor mijn optreden last-minute gekozen voor het zwart-witte jurkje van Juffrouw Jansen. Want “if in doubt wear black” nietwaar en met dat witte accent, was het zakelijk en toch fashionable vrouwelijk. Bovendien is de kokerrok ook echt maatje pencil en ik vroeg me serieus af hoe ik daar in hemelsnaam een beetje charmant het podium mee op kon klimmen. Ik zag  mezelf al helemaal à la Bridget Jones onderuit gaan en dan is ieder verhaal over succes daarna natuurlijk compleet ongeloofwaardig. So better safe than sorry! De kokerrok moet even wachten op een moment, waarop ik zeker weet geen al te gekke fysieke hindernissen tegen te komen.

 

De meeting is – mede door deze juiste afwegingen natuurlijk – verder heel goed gegaan. Blogger Ria heeft hiervan de highlights in een verslag samengevat. Ik vond het ook erg leuk om te doen. Inspireren en geïnspireerd worden. En daarnaast natuurlijk even heerlijk de outfits van de andere dames inspecteren en zien hoe de trends uit de bladen in de praktijk worden toegepast. Daar was een groot aantal van de aanwezigen goed in geslaagd. Toch zag ik dat sommigen nog wel een persoonlijk stylingadvies kunnen gebruiken. Dus Chantal: werk aan de winkel voor jou 😉

Back to business

Back to business, maar wel fashionable graag!

This entry was posted in Geen categorie.
test