9 dingen die je nooit moet doen om je tattoo niet te verpesten

Heb je eindelijk besloten om een tattoo te nemen? Of twijfel je nog een beetje, misschien helpt deze blog je wel over de streep.  Maar als het dan eindelijk zover is, moet je wel even letten op deze dingen om je tattoo niet te verpesten.

1. VOOR: VERGEET NIET OM GOED TE ETEN EN DRINKEN
eten-drinken-Gift-AvenueAls je goed drinkt, zorgt dat ervoor dat de tattoo goed pakt! Ook zou je een week voordat je gaat, de plek waar je de tattoo wil plaatsen al goed moeten verzorgen met lotion, zodat de huid goed gehydrateerd is. En goed eten voordat je gaat is een múst! Je bloedsuikerspiegel zal anders dalen, dat in combinatie met de pijn zal je licht in je hoofd maken (sommige mensen vallen daardoor flauw). Dus eet een stevige maaltijd of neem tenminste nog iets mee om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden!

2. VOOR: DRINK GEEN ALCOHOL, GA NIET ZONNEN EN NIET WAXEN
alcohol-Gift-AvenueHoezeer je misschien ook een borrel (of 2) nodig hebt om je wat moed in te drinken moet je alcohol echt vermijden. Je gaat heviger bloeden met alcohol in je lichaam. Ook moet je je huid van te voren niet waxen of scrubben, je huid is dan extra gevoelig en dus zal het zetten van je tattoo pijnlijker zijn! Hetzelfde geldt voor zonnen, de kans op verbranding is dan groot, waardoor je huid mega gevoelig is.

3. VOOR: SCHEREN EN SMEREN
moisturizen-Gift-AvenueOf jij het nu doet of de tattooist, als de plek waar je je tattoo wil haar bevat dan wordt het geschoren! En dat is niet zodat de inkt beter pakt (dacht ik altijd), maar zodat het stencil beter blijft plakken. Haren zorgen ervoor dat het niet zo goed blijft kleven en daardoor komt het ontwerp dus niet netjes op je huid. En zoals boven al gezegd, zorg dat de huid in goede conditie is door goed te smeren met lotion.

4. TIJDENS: HOU JE ADEM NIET IN
ademhalen-Gift-AvenueVeel mensen houden hun adem in tijdens het zetten van een tattoo, zeker als het de eerste keer is. Het is natuurlijk hartstikke spannend en dan gaat dat bijna automatisch. Maar let heel goed op je ademhaling! Adem diep in en rustig uit, en laat de tattooist weten als je even een pauze nodig hebt. Als je rustig ademt, zorgt dat er ook voor dat je minder beweegt, wat natuurlijk gunstig is voor het eindresultaat.

5. NA: HEB GEEN HAAST OM WEG TE GAAN
advies-Gift-AvenueIk snap het, je hebt misschien al uren stilgezeten of gelegen en je wil nu echt naar huis! Maar luister goed naar het advies dat de tattooist nog voor je heeft. Het is in jullie beider belang dat je goed zorgt voor je tattoo nadat deze gezet is. Hij of zij is er niet voor niets uren mee bezig geweest. Je krijgt meestal ook nog wel een flyer of folder mee waarin instructies staan hoe je je tattoo het beste kunt behandelen.

6. NA: HAAL DE FOLIE ER NIET TE SNEL VANAF
folie-Gift-AvenueZodra je tattoo klaar is en je de uitleg voor de nazorg hebt gekregen wordt je tattoo ‘ingepakt’ met folie. Dit moet je ongeveer 2 tot 4 uur laten zitten, afhankelijk van de tattoo. Soms wordt langer geadviseerd. Maar als je 3 uur aanhoudt zit je wel goed. Haal het er niet te snel af, ook niet om iemand het resultaat te laten zien en daarna de folie er weer terug omheen te doen. Wanneer de tijd eenmaal is verstreken, doe dan ook daarna de folie niet terug, nu mag je tattoo even ‘ademen’.

7. NA: VERMIJD ZWEMMEN, KRABBEN OF STRETCHEN
yoga-Gift-AvenueZwemmen, in bad gaan, sauna zijn uit den boze. Ook eraan ‘pulken’ of krabben moet je laten. Het gaat jeuken en schilferen, maar dat is volkomen normaal. Heb je een hand of vinger tattoo dan heb je geluk 😉 afwassen gaat ‘m voorlopig niet worden! Ook stretchen kan de tattoo beschadigen dus je pilates of yoga klasje moet het heel eventjes zonder jou doen als je tattoo op een plek zit die kan uitrekken 🙂

8. NA: GEBRUIK GEEN GEPARFUMEERDE PRODUCTEN OP OLIEBASIS
lotion-Gift-AvenueOp olie gebaseerde lotions hebben de neiging om je poriën te verstoppen en vlekken! Nadat je de folie hebt verwijderd, is het beste wat je kunt doen, heel lichtjes je tattoo wassen met ongeparfumeerde zeep en water. Daarna voorzichtig insmeren met een lotion die ook ongeparfumeerd is, dit moet je minstens 7 tot 10 dagen volhouden! Je hoeft echt geen speciale tattoo crème aan te schaffen, een goedkopen niet ruikende lotion werkt net zo goed.

9. NA: ZONDER SPF NAAR BUITEN GAAN
zonnebrand-Gift-AvenueDit is eigenlijk ook de ‘regel’ als je geen tattoo hebt 😉 Ga niet naar buiten zonder spf! Gebruik áltijd een zonnebrand crème als je met lekker weer naar buiten gaat, en smeer gerust een extra laag op je nieuwe tattoo!

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

This entry was posted in Geen categorie.
test