7 situaties waarin je beter even op je tong kunt bijten

Er zijn situaties waarin je beter je mond kunt houden, en ben je net zo’n flapuit als ik dan is dat niet altijd even makkelijk 😉 En sommige situaties hieronder vrágen eigenlijk om een (vlijmscherpe 🙂 ) reactie! Hoewel het een goed gevoel kan geven om op dat moment te zeggen wat je denkt kan het je later misschien problemen opleveren. Probeer dus om je kaken stijf op elkaar te houden wanneer je je in één van deze situaties bevindt:

1. WOEDEND
woedend-Gift-AvenueOh wat is het toch moeilijk om je mond te houden als je ziedend bent! Je zou het liefst meteen willen uitvallen tegen degene die je dit gevoel geeft. Heel begrijpelijk…het voelt goed om je woede te ventileren, maar heb je een scherpe tong dan kun je dus later echt spijt hebben van alle dingen die je hebt gezegd. Neem de tijd om te kalmeren totdat je voelt dat de grootste woede is gezakt, zo kun je nog steeds zeggen dat je boos bent zonder al te kwetsende woorden.

2. DRAMAQUEENS
dramaqueen-Gift-AvenueWe hebben allemaal wel een persoon ( of meer ) in ons leven die van drama houdt! En zuigen ze niet álle positieve energie uit je?! De beste manier om met zo iemand om te gaan is om hun honger naar drama niet te voeden wanneer ze proberen om je kwaad te krijgen. Door gewoon niet of heel ongeïnteresseerd te reageren ( al zou je het liefst hun denkbeeldige dramakroontje in stukken willen smijten ) laat je dramaqueens en kings merken dat ze toch echt naar iemand anders op zoek moeten gaan willen ze hun chaos kwijt kunnen.

3. PROBLEMEN
roddel-Gift-AvenueOp je tong bijten is een wijs besluit wanneer je iets wil zeggen wat je in grote problemen kan brengen. Stel de verleiding is heel groot om mee te roddelen over laten we zeggen je (nieuwe) baas. Dit kan grote gevolgen hebben, want als je woorden ooit terug komen bij je baas heb je meteen een hoop ellende! Dus denk goed na of hetgeen wat je zegt je niet in problemen kan brengen 😉

4. NIETS TE ZEGGEN
stil-Gift-AvenueEr zijn van die momenten dat je gewoon niet weet wat je moet zeggen. Bijvoorbeeld wanneer een familielid van een hele goede vriend is overleden, of wanneer je zus zegt te gaan scheiden. Je wilt iets geruststellends zeggen maar niets voelt goed. Dan is het prima om helemaal niets te zeggen en er gewoon te zijn voor die persoon. Het is ook goed om te zeggen dat je niet weet wat je moet zeggen! Het is mensen echt wel duidelijk dat je ze wil helpen en steunen dus ga geen onzinnige dingen uitkramen!

5. POSITIE
positie-Gift-AvenueSoms wil je iemand helpen in een bepaalde positie, maar je hebt er zelf nog nooit ingezeten! En als je nooit in die situatie hebt gezeten zul je het ook nooit begrijpen. Je kunt dan echt niet zeggen dat je weet hoe ze zich voelen. Je zou het oneens kunnen zijn over hoe ze de situatie aanpakken, maar zoals gezegd je hebt het nog niet zelf meegemaakt dus je weet niet hoe jij zou handelen. Dit is dus ook zo’n moment om beter niets te zeggen, dan het verkeerde!

6. INFORMATIE
geergerd-Gift-AvenueWe bevinden ons allemaal wel eens in een situatie waarin we geërgerd en boos zijn door een bepaalde situatie. Maar voordat je tekeer gaat zorg eerst dat je alle juiste informatie hebt en weet waar het over gaat. Overhaaste conclusies zijn geen goed ding. Je kunt je achteraf schamen voor je temperament of er door in verlegenheid gebracht worden. Hou je mond wanneer je niet alle informatie hebt 😉

7. TMI
tmi-Gift-AvenueTo Much Information! Ken je grenzen ladies en gentlemen 😉 Sommige dingen zijn gewoon TMI. Natuurlijk kun je alles delen met je beste vriendin en je dokter moet ook weten wat er aan de hand is als je op spreekuur komt…maar buiten dat is het beter om de details van je seksleven, gezondheidsproblemen aan bepaalde delen van je lichaam enzovoorts, tot een minimum te beperken! Dit zijn geen dingen die de meeste mensen willen horen :).

Heb jij wel eens in een situatie gezeten waar je achteraf liever je mond had gehouden?!

-X- Mariëlle

 

 

BEKIJK OOK:

This entry was posted in Geen categorie.
test