6 psychologische trucjes die iedereen zou moeten weten

Het menselijk brein is ongelooflijk krachtig en complex! Er is nog zoveel te ontdekken, maar er is ook al zoveel wat we weten. Fascinerend is het! Het heeft de aandacht weten te vangen van neurologen, psychologen en geleerden sinds het begin van de wetenschap. Er zijn een paar tips en trucs die we geleerd hebben over het menselijk brein en hoe het werkt. Hieronder een paar van deze trucjes die heel handig zijn om te weten. 😉

1. WANNEER JE WILT DAT MENSEN JE SERIEUS NEMEN
oudersWil je dat belangrijke informatie die je deelt blijft hangen bij andere mensen, vertel hen dan dat je deze informatie van je vader of moeder hebt geleerd. Mensen zijn van nature geneigd om informatie die ouders bieden te geloven!

2. ALS JE WILT DAT ANDEREN HET EENS ZIJN MET WAT JE ZEGT
eens-zijn-Gift-AvenueWil je dat anderen het met je eens zijn, dan hoef je simpelweg alleen maar te knikken met je hoofd terwijl je praat. Knikken geeft aan dat wat je zegt echt is, en mensen hebben de neiging om terug te knikken als een soort algemene regel van sociaal gedragspatroon.

3. WANNEER JE WILT DAT JE KINDEREN GROENTEN ETEN
groenten-Gift-AvenueIn plaats van ze te vragen of ze groenten willen eten moet je ze de optie geven van meer of minder van een bepaalde groente. Op die manier heb jij besloten dat ze groenten gaan eten maar het voelt alsof ze zelf een hand hebben in dit besluit .;) Ze mogen tenslotte kiezen hoeveel ze ervan eten. Vraag ze bijvoorbeeld: “Wil je 3 òf 5 stukjes broccoli”.

Lees verder op de volgende pagina!

This entry was posted in Geen categorie.
test