10 dingen die gebeuren wanneer je eindelijk een goede man tegenkomt na een slechte relatie

Wanneer je in een slechte relatie zit realiseer je je niet hoezeer het emotionele misbruik je beïnvloedt. Tenminste niet als je nog in die relatie zit! Wanneer je er midden in zit is het een soort van verslaving. Het is het weten en het niet weten wat er gebeurt. Het is de hoop dat het zal veranderen maar er is ook een soort van comfort in de dingen die hetzelfde zijn. Iemand zo goed kennen (ook al is hij slecht voor je) is een vorm van comfort. En het kost je alles om niet weg te lopen. En als je dan wegloopt dan ben je waarschijnlijk ook heel vaak weer terug gekomen omdat je de adrenaline rush van de hoge intensieve emoties mist.

Maar dan ontmoet je een goede man. En als dat gebeurt begrijp je hoe je vorige relatie je negatief heeft beïnvloed. En soms stoot je mensen zelfs af om die reden. Je bent het niet gewend dat iemand je zo goed behandelt, je wijst het zelfs af.

down-Gift-Avenue

1. TEN EERSTE, JE VERWACHT HET ERGSTE
Na een slechte relatie vertrouw je niemand! Je vertrouwt soms jezelf niet eens. Je vraagt je af hoe je zolang alles in die slechte relatie hebt getolereerd. En je gaat van het slechtste van iemand uit wanneer je een nieuwe relatie aangaat. Voor een tijdje geloof je zelfs niet meer dat er nog goede mensen bestaan. Want zolang heb je gekeken naar de slechte kwaliteiten en je hebt veel geaccepteerd van deze mensen die het niet verdienden.

2. JE OVERDENKT ALLES
Je denkt dat iedereen bijbedoelingen heeft of niet echt meent wat ze zeggen. Wanneer je iemand zo vaak op leugens hebt betrapt wordt je vanzelf wel paranoia! Je gelooft gewoon niet dat iemand eerlijk kan zijn. Je maakt gekke aannames en twijfelt aan écht goede mensen allemaal door die ene persoon.

3. JE DENKT DAT HIJ TE MOOI IS OM WAAR TE ZIJN
Iemand die je zo goed behandeld moet te mooi zijn om waar te zijn. Je verwacht elk moment dat hij zijn ware ik laat zien. Of dat hij op een dag helemaal flipt om iets kleins. Maar elke dag bewijst hij je dat hij dezelfde persoon is als in het begin. Hij heeft je geen enkele reden gegeven om aan hem te twijfelen, maar het is niet hem die je niet vertrouwt…het is iedereen in je verleden.

4. NADAT JE HEM WEG HEBT GEDUWD
Iemand in het verleden heeft ervoor gezorgd dat jij gelooft dat je niet het allerbeste verdient. Dus als je het dan krijgt, wijs je het af! Je bent bang voor zoiets goeds omdat je het niet wilt verliezen. Je wilt niet opnieuw de pijn voelen dus zorg je er zelf voor dat je het `verpest’. Maar je realiseert je dat hij anders is, wanneer jij wegrent komt hij je achterna. Wanneer je hem van je afduwt houdt hij je stevig vast en laat je niet gaan.

5. JE VERWACHT RUZIES
Je blijft maar wachten op ruzie. Maar in plaats daarvan worden er dingen uitgepraat en uitgelegd. En er is een golf van comfort nadien en je realiseert je dat normale mensen niet meteen weggaan als er iets fout gaat.

sad-girl-Gift-Avenue

6. DAN VERONTSCHULDIG JE JE VAAK
Hij zal zich afvragen waarom jij je zo vaak verontschuldigd, of wát het is waar je sorry voor zegt. Hij ziet de pijn in je ogen door iemand uit het verleden die ervoor heeft gezorgd dat je aan jezelf twijfelt. Hij zal de pijn in je hart zien, dat je zo hard je best te doen om van iemand te houden terwijl je alleen maar hartpijn kent. En hij zal je constant verzekeren dat alles oké is! Wanneer een goede man van iemand houdt die gebroken is, die alleen giftige relaties kent dan zal hij haar leren dat het niet haar fout was. Dat ze niet verdiende wat ze kreeg.

7. JE VRAAGT JE AF OF ZE BETER AF ZIJN ZONDER JE
Je denkt dat hij beter af is zonder jou, maar de waarheid is dat net zoals hij je leven beter heeft gemaakt dat andersom ook zo is. En ik weet dat je bang bent om weer lief te hebben. Ik weet dat je bang bent om weer iemand in je hart toe te laten. Maar je gevoeligheid, je compassie, je kracht en begrip is wat je zo mooi maakt. Deze nieuwe relatie is niet iets wat je gewend bent, maar het is precies wat je verdient.

8. JE OVERCOMPENSEERT
En wanneer je je dan eindelijk comfortabel voelt en deze relatie accepteert ga je van deze persoon houden met alles wat je in je hebt. Maar probeer het niet te hard! Denk niet dat je dat verplicht bent. In het verleden werd je misschien geleerd dat je best doen niet goed genoeg was. Dus moest je heel hard werken, jezelf constant bewijzen. Wat je geleerd zou moeten hebben is dat je best doen goed genoeg was en het was HIJ die het niet verdiende.

9. DAN VERTROUW JE HEM
Er komt een moment dat je deze man gaat vertellen wat er is gebeurd. Op een gegeven moment vertrouw je hem om hem zo dichtbij te laten komen. En wanneer je hem over je verleden vertelt en de mensen die je pijn hebben gedaan zal je merken dat hij echt niet wegloopt. Het geeft hem alleen nog maar meer redenen om te blijven. Iemand in je verleden leerde je `harde liefde’. Het leerde je dat kwetsbaarheid een zwakte is. Je moest zo lang sterk zijn en je moest veel dringen verdragen die je niet verdiende. Maar dit alles heeft je mooier gemaakt dan je weet. En dit alles zal ervoor zorgen dat de juiste persoon je waardeert dat je dit alles hebt doorstaan en overwonnen. En op den duur ben je dankbaar voor de slechte relatie(s), ze hebben je niet klein gekregen maar een sterker persoon gemaakt…de persoon die je vandaag de dag bent.

koppel-Gift-Avenue

10. EINDELIJK LEER JE WAT ECHTE LIEFDE IS
Je begint te beseffen dat de relatie die je eerder had zó ver af ligt van wat echte liefde is. Je leert dat liefde niet pijn doet, of vernederend is. Liefde is niet bedoeld om je pijn te doen, het moet je opbouwen. Liefde komt niet in de vorm van jaloezie, echte liefde speelt geen spelletjes met je hart of wil je pijn zien lijden. Je realiseert je dat dat geen liefde was maar controle. Je krabbelt weer omhoog en bent niet meer bang om lief te hebben, alleen deze keer doe je het goed!

-X- Mariëlle

Je leert dat liefde niet pijn doet, of vernederend is. Liefde is niet bedoeld om je pijn te doen, het moet je opbouwen. Liefde komt niet in de vorm van jaloezie

This entry was posted in Geen categorie.
test