Heb je één van deze twee BH maten, dan draag je waarschijnlijk de verkeerde
Leven je boobs een leugen?! 🙂 Je BH maat ligt je natuurlijk aan het hart (letterlijk). Er zijn veel vrouwen die er pas jaren later achter komen dat ze al heel lang de verkeerde maat dragen. Er zijn zelfs 2 maten in het bijzonder waarvan veel vrouwen denken dat ze die hebben… terwijl dat dus niet zo is. De daders? 75B en 80C!! Ze klinken redelijk gemiddeld toch? Veel vrouwen zien deze maten een beetje als de ‘norm’ zodat ze tijdens het winkelen hiervan uitgaan en eigenlijk niet leren hoe een goede BH moet passen. Draag je een van deze maten en schiet je nu lichtelijk in paniek omdat je dacht je boobs wel te kennen? Geen paniek. Ga voor de spiegel staan, trek je shirt uit en kijk naar onderstaande tekenen of je de verkeerde maat draagt.

check-gift-avenue

1. JE KUNT DE ACHTERKANT OP EN NEER SCHUIVEN
achterkant-gift-avenueHeb je je band op de strakste stand en kun je het nog steeds bewegen? Dan is je BH te groot. De band, en niet de kleine bandjes, ondersteunt je borsten! Dit is vooral belangrijk als je een C cup hebt of groter, en afhankelijk bent van je BH om rugpijn te vermijden en je boobs op de juiste hoogte te houden. Een goed passende band is ook superbelangrijk wanneer je een strapless BH draagt, omdat je dan helemaal geen ondersteuning meer hebt van de kleine bandjes. Andere tekenen dat je band te groot is, diepe groeven in je schouders van de kleine bandjes of constant de bandjes moeten bijstellen. Dus laten we zeggen je draagt een 80C en je schouders zijn pijnlijk aan het eind van de dag, probeer dan eens een kleinere omvang met een grotere cup maat. Een 75D. Nog steeds niet zeker of je maat klopt? Check dan in de spiegel hoe je band zit. Zit deze recht op je rug richting beneden? Zoja dan heb je waarschijnlijk de juiste pasvorm. Trekt de band omhoog of snijdt deze dan moet je een andere maat.

2. UITSTULPENDE BOOBS
bandjes-gift-avenueKijk naar de voorkant van je BH. Heb je een boob ‘overschot’ ofwel een ‘dubbele boob’, hetzij aan de voor of zijkant? Dan heb je dus te weinig ruimte in de cup. Een decolleté is mooi, maar bobbels die door je kleding te zien zijn natuurlijk niet zo.
3. AL JE BH’S HEBBEN DEZELFDE MAAT
zelfde-maat-gift-avenueNet als met kleding kunnen BH’s ook bij het ene merk of model kleiner vallen dan bij het andere. Dat je 75B hebt in een ‘normale’ BH wil niet zeggen dat je een 75B hebt in bijvoorbeeld een balconette BH. Zie het als een spijkerbroek, bij een skinny jeans heb je misschien maat 36, terwijl een boyfriend model 38 of 40 is. Dus altijd even passen.

4. NOG STEEDS NIET ZEKER?
maat-gift-avenueBij twijfel kun je het beste naar een lingeriezaak gaan en daar je maat op laten meten. Een goede verkoopster daar zal je een paar verschillende maten en modellen laten passen zodat je ook kunt zien welke het beste bij je past. Wil je liever niet in je blootje gaan staan voor een vreemde, dan kun je ook een dun wit T-shirts aantrekken, zodat de medewerkster toch zo nauwkeurig mogelijk je maat kan bepalen.

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test