Sieraden bij je huidskleur en gezichtsvorm kiezen

Welke kleur sieraden passen goed bij jouw huidskleur, en welke vorm het beste bij je gezicht? Om dit te bepalen moet je dus eerst erachter zien te komen of je een koele of warme ondertoon hebt en wat je gezichtsvorm is. gezichtsvorm

Bepalen van je huidtint

gezichtsvormZorg ervoor dat je huid helemaal vrij is van make-up en doe wat dagcreme op, wacht ongeveer 15 minuutjes en kijk dan ( bij daglicht het liefst ) eens goed in de spiegel. Hou een wit vel papier naast je gezicht, wanneer er roze accenten in je gezicht verschijnen heb je een koele ondertoon. Zie je meer een gelige kleur dan heb je een warme ondertoon.

Warme ondertonen kun je het beste matchen met warme kleuren zoals rood, oranje, koraal, goud en de koelere ondertonen matchen beter met zilver, blauw en groen. Ook is er een nauwe band met de ondertoon van je huid, de kleur van je ogen en je haar. Hier kun je dus al rekening mee houden wanneer je je sieraden uitzoekt.

gezichtsvorm

 

Bepalen van je gezichtsvorm

Hartvormig:

gezichtsvormJe gezicht is het breedst bij de zijkanten van je voorhoofd en wordt smaller naar je kin toe

Vierkant:

gezichtsvormJe kaaklijn is bijna even breed als je voorhoofd. Waarschijnlijk heb je een hoog voorhoofd en een smalle kin.

Rond:

gezichtsvormJe hebt een ronde kin en kaaklijn. Je gezicht is even breed als je gezicht lang is. Het breedste punt bevindt zich ter hoogte van je wangen en oren.

Ovaal:

gezichtsvormJe kaaklijn is iets smaller dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. Je hebt scherpe jukbeenderen. Dit is de ideale gezichtsvorm.

Lang:

gezichtsvormZegt het al, je gezicht is langer dan dat het breed is

De metaalkeuze:

gezichtsvormKoele typjes komen het mooiste uit met zilver, platina en witgoud.
Warme typjes matchen mooi met goud, koper en messing.

Kleur keuze van de sieraden:

gezichtsvormKoel: denk aan parels en diamanten ( fake of echt, het gaat om de kleur ) je kunt dit uitbreiden met stenen in de kleuren magenta, lichtroze en blauw.

gezichtsvormWarm: focus je als eerste op gouden en koraalkleurige tonen, uitbreiden met bijvoorbeeld stenen in bruin, oranje, groen, geel, perzik en turquoise.

De vorm van je sieraden matchen met je gezichtsvorm

Hartvorm:

gezichtsvormOorbellen met bedels zullen je mooi staan, of druppelvormige oorbellen. Je gezicht zal hierdoor langer lijken. Om je hals zal een choker (korte ketting) het mooiste tot zijn recht komen, dit zal de scherpte van je kin wat verzachten.

Rond of vierkant gezicht:

gezichtsvormOvale oorbellen staan je het beste, hoekige oorbellen (bijvoorbeeld driehoekige) staan je ook.
Kettingen met sprekende vormen die onder je hals vallen zijn perfect voor je.

Langwerpig gezicht:

gezichtsvormKorte ronde oorbellen passen het beste bij je gezicht. Ook bij deze vorm van gezicht kun je voor een ketting het beste voor een choker gaan.

Ovaal:

gezichtsvormJe kunt bijna alles dragen maar hele lange bedels of hoekige vormen kun je beter vermijden.
In de keuze van kettingen heb je alle vrijheid, heb je een langere nek dan kun je beter een korter model kiezen.

Ik hoop dat het je een beetje kan helpen, natuurlijk bepaal je zelf wat je draagt maar misschien begrijp je nu iets beter waarom een bepaald sierraad je niet zo mooi staat als bij bijvoorbeeld je vriendin. En om je huid beter uit te laten komen weet je nu welke kleuren het mooist bij je passen (kun je ook toepassen op kleding!).
Dus hup lekker shoppen jij…je hebt een missie 😉

-X- Marielle

BEKIJK OOK:

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.