MoAm

De Hema gaat een nieuwe koers varen. Niet alleen worden de winkels gerestyled en een meer trendy uitstraling gegeven, maar Hema richt nu ook het vizier op de modewereld. Voor het eerst in de 90 jaar van hun bestaan heeft zij een contract gesloten met MoAm Collective wat staat voor Mode Amsterdam. Het is een platvorm dat jong talent aan grote namen koppelt uit de Nederlandse mode. Martijn Nekoui studeerde met dit project af aan het Amsterdamse Fashion Insitute afgekort AMFI. Waar andere studenten een powerpoint presentatie gaven voor hun afstudeeropdracht, wilde Martijn dat zijn project voor meerdere mensen te zien was en besloot om een tentoonstelling op te zetten in een galerie op de Keizersgracht. Hij strikte niemand minder dan Frans Molenaar en Viktor&Rolf voor zijn project.

MoAmOp de vraag  hoe hij dat voor elkaar kreeg zei hij laconiek: Viktor &Rolf zag hij gewoon lopen op straat en hij trapte zo hard op de rem van zijn fiets dat hij op een taxi knalde. Het bleek een echte knaller te zijn, want hij sprak ze gewoon aan toen hij was opgekrabbeld.

MoAmVerleden jaar bij het presenteren van zijn 1e collectie had hij als boegbeeld niemand minder dan Doutzen Kroes. En terwijl hij met de duurste couture bezig was kwam daar het telefoontje van de Hema. Een fantastische uitdaging! Vanaf maandag 29 september zijn er 20 design fashions items te koop bij 200 Hema’s in Nederland. En het mooiste is de prijs: 29.50 voor de Little Black Dress, een item wat ieder vrouw in haar garderobekast zou moeten hebben want de combinatie mogelijkheden zijn schier eindeloos. De bedoeling is om design voor iedereen betaalbaar te maken. En voor de mannen is er het rookworsten-shirt. Zeg nou zelf: wat is er leuker dan samen met je vriend een avondje stappen, jij in dat kleine zwarte jurkje met naast je jouw hunk met een T-shirt vol sappige worsten om in te bijten? Ja dat is echt Hema.

MoAm

MoAm

 

 

 

Bekijk ook:

test