Hoe maak je je nieuwe leren laarzen comfortabel

Het is weer laarsjes tijd! Vaak wanneer je net een nieuw leren paar hebt gekocht zijn ze nog behoorlijk stijf en kun je last krijgen van blaren. Dit geldt natuurlijk ook voor veel schoenen, je moet ze vaak inlopen maar laarzen zijn vaak net wat lastiger. Hoe vaak heb je niet een nieuw paar laarzen meteen aangetrokken naar een avondje stappen of een feestje om er halverwege de avond achter te komen dat je ze toch echt eerst even had moeten inlopen… killing!Gelukkig helpen onderstaande tips zodat je je nieuwe boots niet eerst thuis in hoeft te lopen voordat je buiten kunt gaan showen. Kijk maar eens mee:

intro-gift-avenue

1. MAAK DE HIELEN FIJN
hielen-gift-avenueDe hielen zijn het stijfste deel van een schoen. Wanneer je de hiel een beetje ‘kneed` zullen je laarzen/schoenen veel sneller lekker zitten. Dit doe je heel makkelijk door tijdens het dragen hard op je hielen druk uit te oefenen, óf met je handen je hielen een beetje kneden.

2. DOE ZE IN DE VRIEZER
diepvrieszakjes-gift-avenueDit trucje klinkt een beetje vreemd maar het lijkt te werken. Het enige wat je hoeft te doen is 2 diepvrieszakjes met zo’n ziplock sluiting te vullen met water en zorgvuldig dicht te doen ( zodat er geen lucht meer bij zit ) , vervolgens doe je die zakjes in je schoen/laars en daarna leg je je schoenen/laarzen in de vriezer voor een nachtje. Doordat het water bevriest zullen je schoenen uit gaan zetten.

3. STOP JE LAARZEN VOL
handdoek-gift-avenueHeb je nu geen grote vriezer of zit deze propvol met lekkers dan kun je dit ook eens proberen. Stop in elke laars een opgerolde handdoek en laat dit minstens een dag zitten. Vooral bij laarzen werkt dit perfect want ze worden iets wijder én het helpt om de vorm te behouden.

4. ALCOHOL + WATER
spray-gift-avenueJe schoenen inspuiten met een mengsel van alcohol en water zorgt dat ze zachter worden doordat de natuurlijke vezels van de schoen worden uitgerekt. Vul een sprayflesje met gelijke delen alcohol en water en spuit dit in elke laars. Laat het de hele nacht zijn werk doen.

5. DE FÖHN EROP
fohn-gift-avenueDe gebieden die strak zitten met een föhn bewerken is ook een goede manier om ze uit te rekken. Het enige wat je hoeft te doen is je föhn zo’n 30 tot 60 seconden op de middel tot hete stand op bijvoorbeeld de hiel te richten. That’s it! Makkelijker dan dat kan het niet, eventueel kun je nog stap 1 erbij doen door met je handen nog lichtjes te kneden.

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test