Afgelopen maandag 20 oktober is Oscar de la Renta overleden op 82- jarige leeftijd. Oscar Aristides Ortiz de la Renta Fiallo, werd op 22 juli 1932 geboren in Santo Domingo in de Dominicaanse republiek.

Gift_Avenue_oscar_de_la_renta

Hij maakte in de jaren 60 furore nadat First lady Jacky Kennedy zijn ontwerpen droeg. Na Kennedy kleedden ook presidentsvrouwen Betty Ford, Nancy Reagan, Hillary Clinton en Laura Bush zich in zijn kleding. En heel recent werd Michelle Obama ook gespot in een design van Oscar.

Oscar de la Renta_michelle_obama

Zijn stijl : glamourous, vrouwelijk en elegant. Sterren als Penelope Cruz, Sarah Jessica Paker en Amy Adams droegen zijn jurken tijdens de uitreiking van de Oscars. Zijn meest recente grote succes was de veelgeprezen, klassieke, lange witte jurk met kanten details waarin Amal Alamuddin eind september met George Clooney trouwde.

Oscar de la Renta_amal_weddingdress

Nauwelijks een week geleden gaf hij aan dat hij een stapje terug ging doen en dat hij de Britse ontwerper Peter Copping, die eerder voor Nina Ricci werkte, had benoemd als creative director . Op die manier wilde De la Renta zijn eigen opvolging regelen en ervoor zorgen dat de toekomst van zijn modehuis werd verzekerd. Net op tijd, blijkt nu.

Oscar de la Renta_peter_copping

Laten we genieten van enkele prachtige ontwerpen van Oscar de la Renta:`

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

Oscar de la Renta

  

  

 

 

Bekijk ook:

test