Bekende namen in de mode en filmwereld van binnen en buitenland hebben een foundation opgericht om zo hun steentje bij te dragen voor degenen die het niet makkelijk hebben in de maatschappij. De Amerikaanse modeontwerper Michael Kors richtte zijn liefdadigheidsorganisatie ‘’Watch Hunger Stop’’ in 2013 op en probeert in samenwerking met de VS om honger uit de wereld te krijgen. Daartoe startte de ontwerper een nieuwe actie en tot 31 oktober kun je in zijn boetieks gratis een T-shirt afhalen met daarop de tekst Watch Hunger Stop. Hij vraagt de mensen om een foto van zichzelf met het T-shirt op Instagram, Facebook of Twitter te plaatsen en doneert voor elke foto honderd maaltijden aan kinderen. Dit is te lezen in de de Britse uitgave van Vogue.

Michael Kors Michael Kors

Daarnaast zet Kors zich al jaren in voor de New Yorkse liefdadigheidsorganisatie ’God’s Love We Deliver’’ Deze organisatie levert maaltijden aan mensen die te ziek zijn om boodschappen te doen of te koken.

Michael Kors

Het zijn toch kleine lichtpuntjes in een tijd dat vele mensen op de vlucht zijn voor het oorlogsgeweld en alles moeten achterlaten voor een onzeker bestaan.

De ontwerper is na 30 jaar nog steeds gelukkig in zijn vak en wordt volgens eigen zeggen het meest gelukkig wanneer hij een ‘’gewone’’ vrouw ziet die blij is met de spullen die hij heeft ontworpen.

Michael Kors

Michael Kors

 

 

 

Bekijk ook:

test