Fashion Icon: The Jeans

Toen Levi Strauss in 1873 patent kreeg op de spijkerbroek had hij geen idee dat deze broek voor een revolutie in de modewereld zou gaan zorgen. De ‘’werkbroek’’ zorgde voor een complete transformatie.

strauss

old jeans

Had in de jaren ’60 de spijkerbroek nog het imago van nozems oftewel ‘zondaars in spijkerbroek’, langzaam maar zeker kreeg de jeans steeds meer allure en is in haast elke kledingkast een niet weg te denken kledingstuk. Grote modemerken als Versace en Armani hebben de jeans in hun collectie opgenomen.

jeans
Wat het geheim van dit fenomeen is laat zich niet moeilijk raden, nonchalant en comfortabel, bij elke gelegenheid te dragen, groeit moeiteloos mee met huidige trends en eigenlijk ben je met verschillende jeans altijd goed gekleed. Want de verscheidenheid in modellen is groot, of je nu uitgaat, lekker op een terras zit of gewoon door de stad flaneert; met de goede jeans maak je een statement en onderstreep je je eigen persoonlijkheid.

damesjeans

Trends komen en gaan maar de jeans heeft zich een prominente plaats in de fashionwereld veroverd en je kledingkast oogt leeg als je niet minstens 2 of meerdere spijkerbroeken hebt hangen. In de jaren ‘80 had Dr. Hook een grote hit met de song Baby Makes Her Blue Jeans Talk en de veelzeggende clip die daar bij hoorde, maakte duidelijk dat hij betoverd was door de manier waarop vrouwen jeans dragen. En hij had er oog voor want ruige jeans in een vrouwelijk silhouet is een haast fataal verleidelijke combinatie. Wat de mannelijke variant betreft: het spotje van Pall Mall Legend waarin de spijkerbroek voor mannen centraal staat, doet harten van vrouwen sneller kloppen en zo zal de jeans voorlopig niet uit het modebeeld verdwijnen.

pme

Bekijk ook:

test