Zo geniet jij de hele dag van je favo parfum

Je hebt ‘m vast en zeker in je assortiment staan, misschien zelfs twee. Ik heb het natuurlijk over hét luchtje die je doet denken aan veel mooie herinneringen. Of het nu je signature geur is, of gewoon een van je favorieten, het liefst wil je ‘m van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ruiken. Maar toch, een half uur na het sprayen lijkt de geur al vervlogen te zijn.. althans dat denk je. Met deze tips blijf je de hele dag, zelfs na een dagje zwoegen op kantoor, je favo geur ruiken.

1.  De beste manier om de geur te behouden is om de parfum op een koele en droge plek te bewaren, het liefst weg van ramen en ander licht. Als je je parfum bijvoorbeeld op de badkamer hebt staan (vochtig en warm), kan dit de geur veranderen. Zorg er dus voor dat jouw flacon niet wordt blootgesteld aan warmte en zonlicht. Het is anders echt zonde van de (dure) geur.Perfume-1

2.  Parfum breng je aan op warme lichaamsplekken, daar waar je je hartslag aan de oppervlakte kan zien of voelen. Deze puls-punten warmen in de loop van de dag op en zorgen zo dat de geur geleidelijk wordt verspreid. De beste plekjes zijn de zijkanten van je nek of achter de oren, de binnenkant van je ellebogen, je polsen en je knieholten.

3.  Spray de parfum niet overal tegelijk, het is slechts bedoelt als geur accent. Je wilt niet in een hele walm van parfum terechtkomen. Zelf ruik je de geur misschien na een half uur niet meer, totdat je even aan je pols snuift. Je omgeving ruikt jouw parfum wel degelijk als je langsloopt, dus probeer jezelf niet al te enthousiast te parfumeren. Subtiel is het sleutelwoord.

4.  Als we op de automatische piloot staan doen we het allemaal wel eens: met de polsen over elkaar wrijven als je er net parfum op hebt gespoten. Niet doen! Door het wrijven breekt de molecuulstructuur en verandert de geur. Beter is om de parfum zo’n 15 à 20 cm van de huid af te sprayen en het even te laten drogen.Perfume-2

5.  Het beste moment om parfum te sprayen is na het douchen en voordat je je aankleedt. Na een heerlijke warme douche of bad staan je poriën open. Dit zorgt ervoor dat de parfum goed wordt opgenomen en de hele dag door bij je blijft. Wacht overigens nog even met aankleden en sieraden omdoen. De sterke geurstoffen kunnen namelijk vlekken veroorzaken.

6.  Een geur blijft beter zitten op een huid die wat vettig is. Smeer daarom wat (reukloze) vaseline of lotion op je puls-punten. De zalf of lotion zorgt ervoor dat de geur langer blijft zitten dan wanneer je parfum op een droge huid smeert.

En nog een kleine tip als je een nieuwe geur gaat testen: wacht tot de parfum is opgedroogd op je huid voordat je eraan gaat ruiken. De topnoot is het eerste wat je ruikt, maar deze vervliegt ook weer het snelst. Pas als de parfum is ingetrokken, ruik je de ware geur op z’n best.

Welk geurtje ruik jij het liefst de hele dag door?

XO Carian

test