Wil je een nieuw kapsel? Stel jezelf dan eerst deze vragen

Het veranderen van jouw haarstijl kan behoorlijk eng zijn! Aan de ene kant kan het zijn dat je er geweldig uitziet, maar het kan ook compleet verkeerd gaan, dan moet je weer weken binnen blijven of allerlei mutsen en petjes uit de kast trekken om over straat te kunnen. 😉 Maar verandering is goed en het hoeft niet zo angstaanjagend te zijn. Daarom is het slim om erachter te komen wat je precies wilt (en vooral wáárom je het wilt) voordat je een afspraak maakt bij de kapper. Stel jezelf eerst deze vragen voordat je jezelf überhaupt neervlijt in een kappersstoel voor een knip- of verfbeurt.

1. HOE VAAK DRAAG IK EEN STAART
Dit is een cruciale vraag voor mensen die hun haar korter willen knippen. Als je jouw haar te kort knipt dan kun je geen staart meer dragen of een knot. Dus vraag jezelf eerst af hoe vaak je een staartje of knot draagt, en of je dat nog wil blijven doen.

2. HOEVEEL TIJD WIL JE BESTEDEN AAN JOUW KAPSEL
Een pony bijvoorbeeld kost meer tijd om deze in de plooi te krijgen. Dat is dus ook iets wat jij je af moet vragen. Ben je bereid om ’s morgens meer tijd uit te trekken voor het stylen van jouw haar?

3. BEN IK KLAAR VOOR EEN GROTE VERANDERING
Hoe lang heb je nagedacht over een verandering als je zegt dat je iets compleet anders wilt? Als dit langer is dan een maand dan ben je er wel klaar voor, maar heb je dit gisteren in een opwelling besloten, dan zou je er toch beter nog even een week of 2 à 3 over kunnen nadenken.

4. BESTAAT DE LOOK DIE IK WIL
Je hebt vast gehoord dat je foto’s mee moet nemen naar de kapper en dat is niet voor niets. Jouw kapper zou er naar moeten kijken en eerlijk moeten zeggen of die look geschikt is voor jou. Vaak is een bepaald kapsel wat je hebt meegebracht iets wat ontzettend bewerkelijk is (zie vraag 2) of iets wat bijvoorbeeld met haarstukken is gecreëerd.

bestaand-kapsel-Gift-Avenue

5. WANNEER WAS IK HET MEEST GELUKKIG MET MIJN HAARKLEUR
Het lijkt een rare vraag, maar het doet er wel toe. Wil je een haarkleur die jij had toen je een kind was dat vaak op het strand te vinden was? Dat vertelt een ander verhaal dan wanneer jij de kleur die je vorig jaar had leuk vond. Het betekent dat je misschien een kleur zoekt die niet zoveel onderhoud nodig heeft, jou jonger laat lijken en jouw kapper kan je begeleiden naar een tint die nu voor jou werkt.

6. WAT IS MIJN HUIDSKLEUR DE GROOTSTE TIJD VAN HET JAAR
Jouw huidskleur kan veranderen, afhankelijk van de tijd van het jaar of wanneer je gewoon op vakantie bent geweest. Dat kan van invloed zijn op hoe lang je een kleur behoudt. Bijvoorbeeld als je de meeste tijd van het jaar bleek bent, dan kan een beach blonde kleur jou er vaal uit laten zien.

7. HOE GAAT HET OVER 6 WEKEN, EN 6 WEKEN DAARNA
Haarkleuringen zijn geen grap, het heeft onderhoud nodig vanwege de uitgroei en je moet ervoor zorgen dat het niet vaal wordt. Als je van plan bent om een grote verandering te ondergaan dan moet je ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld niet op reis gaat voor een paar maanden. Of weet je nu al dat je geen zin hebt om elke 6 weken bij de kapper te moeten zitten of dat het te duur voor je is, ook dan moet je jouw plannen aanpassen.

Het is duidelijk dat een grote verandering niet zomaar iets is en het is goed om de nieuwe look die je wilt eerst even te laten bezinken.

-X- Mariëlle

 

test