Waarom vitaminen zo belangrijk zijn voor haargroei

intro-vitaminen-haar-Gift-Avenue

Mooi, glanzend en gezond haar is iets wat we allemaal graag willen. En daarom is het belangrijk om goed voor je haar te zorgen. De meest voorkomende haarproblemen voor zowel mannen als vrouwen zijn haaruitval, roos, pluizig en breekbaar haar, gespleten punten en een vette hoofdhuid.
En hoewel er meer dan genoeg haarverzorgingsproducten op de markt zijn moet je hierin wel de juiste zien te vinden voor jouw ‘probleem`. Je moet nooit zomaar een product nemen omdat de reclame op tv je zo aanspreekt, kijk eerst heel goed naar de ingrediënten en lees reviews van mensen die het al hebben gebruikt.
Als aanvulling op deze producten kun je naast een gezond dieet ook supplementen toevoegen aan je dagelijkse voedingspatroon. Vitamines zijn een hele goede oplossing voor je haarproblemen. Haarverlies bij vrouwen bijvoorbeeld is vaak te wijten aan hormonale problemen. Vitamine B is een heel goed voorbeeld van een vitamine die je haargroei ondersteunt.
En ook onderstaande factoren kunnen bijdragen, naast het gebruik van vitamines, aan het bestrijden van je haarproblemen.

1. CHEMICALIEN ZIJN SCHADELIJK VOOR JE HAAR
Vaak hebben we de neiging om shampoo en conditioner te kopen zonder dat we weten wat de ingrediënten zijn. Er zijn heel veel haarproducten die chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor je haar. Ook zijn ze mogelijk niet geschikt voor je haartype. Het is essentieel om je haartype te achterhalen, zo kun je gerichter voor je haar zorgen. Omdat verschillende producten bedoeld zijn voor verschillende haartypen moet je dus weten welke bij jouw haar past. Gebruik nooit anti-roos shampoos of conditioners die alcohol bevatten omdat het niet alleen je haar en hoofdhuid beschadigt, maar het maakt ze ook extreem droog en het kan schimmel en bacteriële infecties veroorzaken.

 

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.