Keuken-kast-beauty

Haaii lovely’s! Er kwamen veel leuke reacties op de blogs over rozenwater, kokosolie en honing.
Begrijpelijk natuurlijk, het is goedkoop, effectief en er zitten geen schadelijke ingrediënten in dus iedereen kan het proberen. Hieronder nog een paar producten die iedereen wel in huis heeft waarmee je je eigen verzorgingsproduct kan maken:

 • ASPIRINE
  Los een paar aspirientjes op in water tot een pasta, is het te dun dan wat aspirine erbij en is het te dik dan wat water. Niet meer dan 8 aspirientjes gebruiken. Voeg een beetje honing bij aan het papje. Smeer dit uit over je gezicht en laat 7-15 minuten intrekken en spoel het daarna af. Dit kun je 2x per week doen. Ook ideaal voor mannen, tegen ingegroeide haren.

Keuken-kast-beauty

 • AARDAPPEL

Tegen donkere kringen onder je ogen kun je schijfjes aardappel of de schil gebruiken. Laat ze 5 tot 10 minuten op je ogen liggen.

Keuken-kast-beauty

 • BIER

Laat een flesje bier een dag openstaan zodat alle alcohol verdampt. Neem het flesje daarna mee onder de douche en giet het over je haar. Laat het even inwerken

( hoe langer hoe beter ) spoel daarna heel goed uit. Je haar krijgt hier een glansboost van.

Keuken-kast-beauty

 • CITROEN
  Snij een citroen over de helft en duw nu je nagels in het vruchtvlees, even laten zitten en je nagels zijn een stuk witter ( ideaal wanneer je vaak gelige nagels hebt door het vele lakken ). Citroen kun je ook gebruiken als natuurlijke deodorant, wrijf met een schijfje citroen over je okselhuid en je bent de hele dag geurvrij.

Keuken-kast-beauty

 • BANAAN
  Pureer een banaan en doe er een klein beetje honing bij. Smeer je gezicht ermee en ga lekker 20 minuten relaxen. Spoel het daarna af met afwisselend warm en koud water. Dit maskertje is geweldig tegen een vermoeide huid.

Keuken-kast-beauty                     

 • AZIJN-KNOFLOOK

Heb je last van voetschimmel (zwemmerseczeem)? Probeer dan eens het volgende.

Neem een teil met warm water en doe daarin een flinke scheut azijn en een geperst teentje knoflook. Blijf zo’n 20 minuten met je voeten in de teil zitten en spoel daarna je voeten af en maak ze heel goed droog. Smeer er daarna niets op! Je zuurtegraad zal veranderen daar zijn de schimmels en bacteriën niet blij mee en zullen verdwijnen.

Knoflook kun je ook gebruiken om puistjes mee te bestrijden. Snij een teentje knoflook over de helft en smeer met de kant waar het open is over je oneffenheden. De zwelling en roodheid zullen verminderen.

Keuken-kast-beauty

 • KARNEMELK

Was je gezicht dagelijks met karnemelk voor een strakkere huid en het verminderen van rimpels.

Keuken-kast-beauty

 • KOFFIE
  Meng 2 delen koffiedik met 1 deel water en doe er een paar druppeltjes tea tree oil bij. Masseer nu met een washandje de pasta met cirkelende bewegingen in de huid. Dit zou een middel zijn tegen cellulitis. Natuurlijk zie je niet meteen resultaat maar doe je dit 2x per week voor een langere periode zul je een duidelijk verschil gaan zien. En remember de dure crèmes die beloven cellulitis te bestrijden hebben allemaal als ‘werkend’ ingrediënt cafeïne..dus zeker het proberen waard!

Keuken-kast-beauty

Zo dat waren weer een aantal tips om lekker uit te proberen! Heb je zelf nog een leuke tip? Dan laat het ons weten.
-X- MissMari

 

 

Bekijk ook:

 

test