Dit moet je weten voordat je wimperextensions neemt

Lange, weelderige wimpers lijken steeds meer te winnen van de wenkbrauwen die een hele tijd ‘hot’ waren. Heb je nu van jezelf geen lange/volle wimpers dan kun je dus kiezen voor wimperextensions. Zo kun je echt ’s morgens zeggen ‘i woke up like this’. Het scheelt je tijd in de ochtend want een likje mascara is niet eens perse nodig. Ook is het veel handiger dan nepwimpers opplakken. Maar helaas wimperextensions zijn niet voor iedereen weggelegd! Hieronder alles wat je moet weten over wimperextensions voordat je ze gaat zetten.

intro-Gift-Avenue

 

MISSCHIEN BEN JE GEEN GESCHIKTE KANDIDAAT
Sorry, dat is balen ik weet het maar de gezondheid van je ogen en eigen wimpers moeten natuurlijk op de eerste plaats komen! Een goede schoonheidsspecialiste of specialist in wimperextensions zal namelijk iemand met het droge oogsyndroom die daarvoor onder behandeling is weigeren. Of iemand die veel in haar ogen wrijft of vaak op haar gezicht slaapt. Het gaat niet om jou maar om de gezondheid van je ogen. Mooie wimpers zijn niet de moeite waard om oogirritaties of gebroken, broze wimpers te krijgen. Dus wanneer de specialist je zegt dat wimperextensions niet je beste optie is moet je haar op haar woord geloven.

HET PROCES
Je moet wel genoeg tijd hebben om je wimperextensions te laten zetten, dus niet denken dat je even in je pauze op en neer kunt voor deze behandeling. Het duurt ongeveer 2 uur ( inclusief een consult, een onderzoek of het wel bij je gezet kan worden, uitleg hoe je het moet verzorgen etc ).

ZE ZIJN DUUR
De prijs van wimperextensions varieert per salon, welk type je wilt en de plaats waar je het laat zetten maar over het algemeen is het een vrij prijzige investering. Een kwaliteitsset is gemiddeld rond de 75-95 euro! Sommige rekenen misschien het aantal wimpers dat ze plaatsen of de tijd. Daarna moet je ze om de 4-6 weken laten opvullen wat ook rond de 40-50 euro kost.

ogen-Gift-Avenue

 

HET VERGT VEEL ONDERHOUD
Wimperextensions zijn relatief hoog in onderhoud. Wanneer je ze hebt kun je niet in je ogen wrijven wanneer je je gezicht schoonmaakt. Ook moet je oppassen met het wrijven in je ogen en zoals hierboven gezegd moet je ze elke 4 tot 6 weken bijvullen. Daarnaast geven veel salons ook als tip om je wimperextensions dagelijks te schoon te maken met verdunde babyshampoo, om ze zo vuil en olievrij te houden. Wanneer je ze niet op tijd opvult zullen ze er heel raar uit gaan zien en moet je ze professioneel laten verwijderen.

ZE KUNNEN INVLOED HEBBEN OP JE NATUURLIJKE WIMPERS
Zolang je naar een professionele salon gaat is er niet veel aan de hand, dan zouden je eigen wimpers niet moeten breken of dunner worden. Als je ook de nazorginstructies goed opvolgt zullen je eigen wimpers er niet onder lijden. Je eigen wimpers beschadigen pas wanneer de wimperextensions niet goed worden aangebracht. Een ongetraind iemand kan per ongeluk de wimperextensions aan meer dan één wimper bevestigen waardoor ze bijvoorbeeld gaan draaien. Daarom zal een professioneel iemand ook eerst kijken of je een geschikte kandidaat bent.

ZOEK EEN GOEDE PROFESSIONAL
Wanneer je pijn voelt tijdens of na de behandeling dan heb je te maken met een onprofessioneel iemand. Wanneer het proces ongemakkelijk of pijnlijk aanvoelt moet je maken dat je weggaat. Doe daarom eerst goed research en ga niet zomaar naar de eerste de beste die wimperextensions zet.

ER ZIJN ALTERNATIEVE OPTIES
Mocht je geen geschikte kandidaat zijn of vindt je het allemaal toch wel een gedoe en te duur? Dan investeer in een goede wimperkruller en mascara, of ga toch voor nepwimpers of losse nepwimpertjes. Ook kun je tegenwoordig je wimpers laten krullen bij de schoonheidsspecialist (een soort wimper permanent ) waardoor ze langer lijken.

Heb jij wel eens wimperextensions laten zetten? En was of is het iets voor jou?

-X- Mariëlle

 

test