Kan make-up jou ouder doen lijken? Wel als je dit doet!

We gebruiken eyeliner en mascara om onze ogen mooi uit te laten komen, foundation om oneffenheden te verbloemen en blush om onze wangen een jeugdig blosje te geven. Maar afhankelijk van hoe we de producten gebruiken en de leeftijd waarop we ze gebruiken, kunnen onze beste bedoelingen heel makkelijk verkeerd uitpakken. Bepaalde kleuren en technieken die er fantastisch uitzien bij iemand van 20, kunnen totaal verkeerd vallen bij iemand van bijvoorbeeld 60. Vermijd daarom onderstaande fouten om zo jouw natuurlijke schoonheid optimaal te accentueren, ongeacht jouw leeftijd.

1. TEVEEL FOUNDATION GEBRUIKEN OM FIJNE LIJNTJES TE VERDOEZELEN
foundation-Gift-AvenueAls je extra foundation aanbrengt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen met het ouder worden, dan gaat de foundation zich juist nestelen in deze lijntjes en rimpels, waardoor de aandacht juist hierop gevestigd wordt. Gebruik in plaats van foundation een getinte dagcrème of BB-crème met verzorging, hierdoor krijg je een subtiele dekking èn jouw huid wordt ook nog eens verzorgd. Vergeet ook niet vòòr het aanbrengen van je make-up om jouw huid goed te hydrateren, en gebruik niet teveel!

2. EYELINER EN MASCARA OP DE ONDERSTE WIMPER(RAND)
ogen-Gift-AvenueDe onderste oogleden omlijnen met een donker potlood en de onderste wimpers voorzien van donkere mascara kan ervoor zorgen dat donkere kringen en lijntjes onder jouw ogen meer opvallen. Ook lijken jouw ogen hierdoor kleiner. Maar je hoeft deze producten niet helemaal te skippen! Breng een dun donker lijntje aan op je bovenste oogleden wat dikker uitloopt naar de hoeken, krul je wimpers en breng een paar laagjes mascara aan, et voila! Een prachtige open oogopslag.

3. OOGSCHADUW EN LIPSTICK IN HARDE KLEUREN
lipstick-Gift-AvenueMetallic, shimmering of glanzende oogschaduw mag dan een trend zijn, maar ze komen te hard over als je al een rijpere huid hebt. Ga voor neutrale tinten, zoals zacht bruin of brons. Voor lipstick kun je het beste een tint kiezen die 1 of 2 tinten donkerder is dan jouw natuurlijke lipkleur, omdat onze lippen (helaas) dunner worden naarmate we ouder worden. En een té felle kleur legt daar alleen maar het accent op. Ook daarom zou je op latere leeftijd een lipliner niet moeten overslaan. Als alternatief kun je ook een lipgloss gebruiken, hierdoor lijken jouw lippen iets voller en het geeft een subtiel kleurtje af.

4. BLUSH OP DE APPELTJES VAN JE WANGEN
blush-Gift-AvenueDe algemene methode voor het aanbrengen van blush is door te lachen en dan op de appeltjes van de wangen de blush aanbrengen. Maar door het ouder worden wordt onze huid ook wat slapper, dan is een betere methode voor blush aan te brengen door blush op de jukbeenderen aan te brengen. Ga voor een delicaat roze tint die niet teveel opvalt.

Natuurlijk hoef je dit advies niet op te volgen! Het is alleen een richtlijn voor als jij het beste uit je make-up wilt halen met het verouderen van jouw huid. Maar hé, draag die felle lipstick als jij daar zin in hebt, ook al ben je de 60 gepasseerd, en als je jong bent hoef je hier helemaal niet op te letten.

Make-up is leuk en speel er gerust mee, maar als je dus e.e.a. wilt verbloemen volg dan bovenstaande tips op.

-X- Mariëlle

test