Make-up fouten volgens beauty experts

 
De bedoeling van make-up is dat we onze beste eigenschappen accentueren en eventuele oneffenheden camoufleren. Maar zonder het te beseffen maken we stiekem toch nog een paar foutjes! En die foutjes kunnen het hele doel van make-up ondermijnen. Er zijn natuurlijk zoveel tips, trucs en informatiebronnen wat betreft make-up, dat het ook wel lastig kan zijn om te bepalen wat nu werkt voor jou. Er zijn 5 basis ‘regels’ waar je je aan zou moeten houden en dan kan er niet veel meer mis gaan. Kijk mee.

1. OUDER
ouder-Gift-AvenueEen van de grootste fouten die wordt gemaakt is dat je je make-up niet mee laat gaan met de tijd. Net zoals we onze kledingstijl veranderen, zouden we dat ook met onze make-up moeten doen omdat het ons anders ouder kan laten lijken. Dat wil niet zeggen dat bepaalde looks helemaal moeten verdwijnen. Een klassieke winged eyeliner gaat nooit uit de mode natuurlijk. Maar de hoeveelheid èn de kleuren veranderen wel. En vergeet vooral niet om goed op te letten hoe je huid verandert in de loop van tijd, want kon je vroeger wegkomen met een laag poeder, zodra je wat rimpels krijgt, zal dit niet meer zo charmant staan en moet je gaan voor meer creamy producten.

2. INSTAGRAM FACE
instragram-Gift-AvenueSteeds vaker zien we ‘Instagram gezichten’, waarbij vrouwen zóveel make-up dragen dat ze bijna niet meer te herkennen zijn! Tuurlijk het ziet er prachtig uit op camera, maar in het echt zie je er toch echt uit als iemand met een dikke plamuurlaag op. En dit zien we vooral met wenkbrauwen! Je wenkbrauwen moeten eruit zien alsof ze echt van jou zijn en je gezicht complimenteren. Dus hoewel veel make-up en een dramatische contoursessie af en toe best leuk kunnen zijn, moet je niet vergeten dat het doel is om er nog steeds als jezelf uit te zien 😉

3. KWASTEN
kwasten-Gift-AvenueAls je de juiste en kwalitatief goede make-up kwasten gebruikt, zal het aanbrengen ook een heel stuk makkelijker gaan en blijft je make-up ook veel beter zitten. Èn heel belangrijk, het ziet er veel natuurlijker uit.

4. TE VEEL TE SNEL
dikke-laag-Gift-AvenueDe truc voor het aanbrengen van een perfecte foundation is door geleidelijk lagen aan te brengen! Het gieten van een klodder in je handen en dit aanbrengen op je gezicht laat je eruit zien alsof je veel te veel make-up op hebt en je glimt van alle kanten. Begin daarom met het aanbrengen van een paar druppeltjes met een goede kwast; je kunt er altijd nog een beetje bij doen als je meer dekking wilt.

5. NIET OEFENEN
oefenen-Gift-AvenueDit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar oefenen is een pré voor een mooi resultaat. Dus in plaats van helemaal gefrustreerd te raken omdat je winged eyeliner maar niet willen lukken, of dat je nog steeds niet fatsoenlijk kunt contouren, zou je eens een hele middag hiervoor moeten uit trekken. Nog gezelliger als je dit op een regenachtige middag met een paar vriendinnen doet natuurlijk 😉

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test