Hoe vind je de perfecte haarkleur voor bij jouw huidtint
Krijg je ook vaak de kriebels wanneer je een celebrity drastisch van haarkleur ziet veranderen? Heb je wel eens zo’n online programma geprobeerd waarbij je je foto moet uploaden om te kijken welke haarstijl bij je past? Om er vervolgens uit te zien als een of ander carnaval figuur. 😉 De reden dat het die celbrity’s vaak goed staat, is omdat ze een heel team van haarexperts om zich heen hebben om te zorgen dat alles tip top in orde is. Ook heeft je huidtint enorm veel invloed op hoe een kleur uitvalt. Iedereen heeft een andere ondertoon, variërend van koel tot warm. Dit betekent niet alleen dat je huid licht of donker is. Sommige mensen met een lichte huid hebben een warme tint en mensen met een donkere huid weer een koele tint. Blijf lezen om erachter te komen wat de toon van je huid is en welke haarkleur jou het meest zal flateren.

1. HUIDTINT BEPALEN
cool-vs-warm-gift-avenueDit is de meest cruciale stap om erachter te komen welke haarkleur jou het beste zal staan. Als je jouw huidtint nauwkeurig weet te bepalen dan kun je elke haarkleur rocken als je de juiste ondergrond maar weet te kiezen. Koele huidtinten hebben olijf en roze ondertonen en warme huidtinten meer geel en perzik. Je kunt ook precies tussen deze twee invallen, dan heb je een neutrale huidtoon (duh!) en als je dat geluk hebt betekent dat dat zowat alles je staat!!

2. HAAL AL JE MAKE-UP ERAF
De eerste stap om jouw echte huidskleur te bepalen is natuurlijk om helemaal make-up vrij te zijn. Alleen met je natuurlijke huid kun je jouw ondertoon bepalen (hoe goed je foundation ook matcht. met je eigen kleur!). Sommige kunnen dan al meteen zien wat hun huidskleur is, vooral als er nog iemand is waarmee je kunt vergelijken. De huid van je nek is het beste om de kleur te bepalen, deze wordt het minst aangetast door de zon en laat je ware natuurlijke kleur zien.

3. ADERS
De kleur van je aders is vaak (maar niet altijd) een snelle en eenvoudige manier om de kleur van je ondertoon te bepalen. Lijken je aders eerder blauw/paarsig? Dan heb je een koele ondertoon. Lijken ze eerder groen? Dan het je een warme ondertoon. Kom je er niet uit met deze test, geen zorgen er zijn nog andere manieren om erachter te komen.. blijf lezen!

4. T-SHIRT TEST
gele-trui-test-gift-avenueNeem een fel geel t-shirt en houdt dit bij je gezicht. Ziet jouw huid er nu helder en levendig uit? Of juist vaal en schimmig? Probeer ditzelfde vervolgens met een blauw t-shirt. Ziet jouw huid er bij het gele shirt beter uit? Dan heb je een warme ondertoon. En ziet jouw huid er toch mooier uit bij het blauwe shirt? Dan heb je een koele ondertoon. Staan beide jou geweldig? Lucky you….
5. OOGKLEUR
Onder welke categorie valt jouw oogkleur? Zwart, donkerbruin, grijs en staalblauw. Of groen, hazel, warmblauw en goudbruin. Valt jouw oogkleur binnen de eerste categorie dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon, in de tweede categorie heb je een warme ondertoon. Helaas is deze test niet altijd waterdicht (olijfkleurige huid met groene ogen bijvoorbeeld).

6. HOE VERKLEUR JE IN DE ZON
Wanneer jij een middagje aan het zwembad hebt gelegen (oh die mooie zomertijden.. I miss you), zie je er dan aan het eind van de dag uit als een gebronsde godin of een rode tomaat? Is je huid in staat om bruin te worden in de zon dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Verbrand je heel makkelijk, dan heb je eerder een koele ondertoon.

7. IK WEET MIJN ONDERTOON EN NU?
Kleurtheorie is overal hetzelfde. Van kleding tot make-up en haarkleur. Heb je een warme ondertoon dan staan koelere kleuren het beste zoals askleuren, platina, koele kastanje kleuren en donkerpaars. Heb je een koele ondertoon dan zie je er geweldig uit met honingblond, goudbruin en warm rood en zwart.

8. BIJ TWIJFEL RAADPLEEG EEN EXPERT
expert-gift-avenueHaarstylisten hebben jaren van training en begrijpen de subtiele verschillen tussen allerlei kleuren en tinten van alle haren. Vooral als je een dramatische verandering wilt, bijvoorbeeld van donker naar blond of andersom, is het zeker niet verkeerd om dit na te vragen bij een expert zodat je de juiste tint kleur kiest.

9. TEST
Ben je toch zo dapper genoeg om thuis aan de slag te gaan met verven? Heldin!!! Je hebt nu als het goed is de juiste tint uitgezocht en de juiste spullen gekocht om aan de slag te gaan! Op dit punt wil je natuurlijk niets liever dan je haar meteen gaan verven. Doe het niet! Ik weet het, je wilt echt niet nog een paar uur wachten, maar je bent me dankbaar als je een miniramp bespaard is gebleven. 😉 Neem een klein plukje van je haar naast je gezicht en verf dat eerst! Spoel het uit en droog je haar. Nu kun je het plukje bij je gezicht houden en zien of het perfect bij je huid past. Ziet het er geweldig uit, dan lekker verder verven. Zo niet, dan valt de rest van jouw haar erover en valt het niet zo op. 🙂

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test