Hoe je aspirine kunt gebruiken om acné en rimpels te verminderen

 
Aspirine kennen en gebruiken we (bijna) allemaal om pijn te verminderen als we koorts, hoofdpijn of een ander klein ongemak hebben. Ook is aspirine een effectieve (en relatief veilige) bloedverdunner en wordt daarom aanbevolen aan mensen die een hartaanval of beroerte hebben gehad. Dagelijks een lage dosis aspirine zou hen kunnen helpen. Aspirine werd uitgevonden in 1853. Wat je misschien nog niet wist, is dat aspirine ook een fantastisch gezichtsmasker is! Het is een heel simpel masker om thuis te maken met hulp van producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Het masker vermindert de tekenen van veroudering, littekens en helpt heel goed bij acné. Het is zó effectief dat je wellicht al na één keer gebruik verschil ziet.

aspirine-Gift-Avenue

Wat je nodig hebt:
* 5 fijngemalen aspirines
* 1 eetlepel yoghurt
* 2 theelepels honing

Hoe gebruik je het:
Was je gezicht met een milde gezichtsreiniger en dep het droog. Maak een schoon washandje of gastendoekje nat met water en plaats dit in de magnetron voor ongeveer 15 tot 30 seconden (pas op dat het niet te heet wordt). Plaats het verwarmde washandje/gastendoekje over je gezicht en ga even 10 minuten lekker achterover liggen en dep je gezicht daarna droog. Door dit te doen open je de poriën en is jouw huid klaar om het masker goed op te nemen. Meng alle ingrediënten door elkaar en plaats het masker op je gezicht voor ongeveer 30 minuten. Spoel het af met koud tot lauw water, dep het droog en breng je favoriete moisturizer aan zoals gebruikelijk.

masker-Gift-Avenue

Houd rekening met de volgende punten:
* Gebruik het masker in de avond, zodat je huid daarna kan rusten en kan vernieuwen.
* Heb je een gevoelige huid, check dan even op een klein plekje of je er tegen kan.
* Je huid zal na dit masker gevoeliger zijn voor de zon, dus zorg ervoor dat je in de ochtend je spf niet vergeet (ja ook in de wintermaanden!).

Graag hoor ik hoe dit maskertje jullie bevalt!

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.