Gezonder en langer haar- 10 tips

Lang, zacht en glanzend haar is iets waar veel vrouwen naar streven, maar het geduld ervoor missen om dit daadwerkelijk te laten gebeuren. 😉 Lang haar vergt nu eenmaal iets meer onderhoud dan kort haar en ’s morgens ben je misschien ook net ff wat langer bezig met stylen. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. En met kort haar is zeer zeker niets mis en wil je niets liever, dan mag je deze blog overslaan :), maar wil je je haar laten groeien dan helpen onderstaande tips je misschien op weg om het sneller te laten groeien en het gezonder te maken.1. GA REGELMATIG NAAR DE KAPPER
Je haar bijpunten laat het zeker niet sneller groeien, dat is echt een mythe, maar als je je haar niet regelmatig knipt dan duurt het uiteindelijk langer voordat het op de gewenste lengte is. Want wanneer je ze niet knipt, zullen gespleten haarpunten alleen maar groter worden en dat betekent dat als je de volgende keer je haar laat knippen er meer af moet dan normaal.

knippen-gift-avenue

2. HEB GEDULD
Makkelijker gezegd dan gedaan maar ècht, wees niet al te ongeduldig! Gemiddeld groeit je haar zo’n centimeter per maand dus wil je taillelang haar dan weet je hoe lang dat duurt. 😉 Wel kun je heel veel doen om je haar te beschermen tegen beschadiging en de groei stimuleren, maar er zijn geen wondermiddeltjes om je haar sneller te laten groeien. Dus verspil je geld ook niet aan producten die dat beweren.

3. NIET ELKE DAG SHAMPOO GEBRUIKEN
Shampoo is bedoeld om vuil, opgebouwde haarproducten en overtollig olie uit je haar te verwijderen. Maar je haar heeft een aantal van deze natuurlijke oliën nodig om het gezond en glanzend te houden. De meeste mensen hoeven echt niet elke dag hun haar te wassen met shampoo, dus een dag (of meer) overslaan is heel goed. Ook kan het helpen om over te schakelen op een milde shampoo, omdat agressieve shampoos alle natuurlijke olie uit je haar stript.

4. HOU JE HAAR GOED GECONDITIONEERD
Om je haar gezond te houden en het langer te laten groeien, moet je je haar telkens als het nat wordt conditioneren. Een conditioner hydrateert je haar en vervangt eiwitten en lipiden die je verliest door middel van het wassen. Dus een conditioner is geen optie maar een must!

conditioneren-gift-avenue

5. KOUD SPOELEN NA EEN DOUCHE
Een splash koud water door je haar nadat je je shampoo goed uitgespoeld hebt, zal helpen om je haar gezond te houden en het ziet er ook beter uit. Naspoelen met koud water sluit je haarschubben en helpt schade te voorkomen. Je hoeft echt niet lang met koud water te spoelen, net genoeg om de warmte eruit te halen.

 
6. GEBRUIK ÉÉN KEER PER WEEK EEN HETE OLIE BEHANDELING
Wanneer je haar langer begint te worden dan moet je niet vergeten dat de uiteindes meer verzorging nodig hebben (die zijn tenslotte al ‘ouder’) om ze in goede conditie te houden. De beste manier om lang haar sterk te houden, is door eenmaal per week een hete olie behandeling toe te passen. Kappers raden aan om hete olie aan te brengen op vochtig haar en het minstens 10 minuten te laten zitten voordat je het wast met een milde shampoo.

7. BORSTEL JE HAAR OM NATUURLIJKE OLIËN TE VERSPREIDEN
Je haar borstelen zorgt er niet alleen voor dat het er netjes uitziet, het verspreidt ook de natuurlijke oliën in je haar over de hele lengte en het stimuleert de bloedsomloop van je hoofdhuid. Borstel je haar minstens 2x per dag en vergeet dit niet te doen net voordat je naar bed gaat. Gebruik een borstel met natuurlijk haren of een Tangle Teezer  en begin bij je kruin en werk zo naar beneden.

8. VERMIJD SULFATEN
De meeste deskundigen zijn het erover eens dat sulfaten slecht zijn voor je haar. Ze drogen je haar uit, waardoor het brozer wordt en dus meer gevoeliger voor schade. Helaas bevatten de meeste merken shampoo sulfaten, omdat het daardoor beter schuimt. Ga op zoek naar sulfaatvrije shampoos (natuurwinkels of speciale kapperszaak producten, en sommige drogisterijen hebben nu ook sulfaatvrije shampoos) en zorg dat je haar op die manier gezond blijft.

sulfaten-gift-avenue

9. EET MEER EIWIT
Wanneer je niet gezond eet en niet genoeg drinkt, zal je haar als eerste hieronder lijden. Verhoog je eiwit inname, zodat je haar de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om te groeien en gezond te blijven. Zorg ook dat je voldoende water drinkt.

10. MASSEER JE HOOFDHUID
Het masseren van je hoofdhuid verhoogt de circulatie en stimuleert de follikels. Bijkomend voordeel is dat het ook ontspannend en stress verlichtend werkt. De eenvoudigste en meest effectieve manier om je hoofdhuid te masseren is door het te combineren met een hete olie behandeling (zie punt 6). Zo verbeter je de gezondheid en de conditie van je haar en stimuleer je groei op hetzelfde moment.

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test