Foundation review van iemand die alleen nog maar BB crèmes gebruikt

Al een geruime tijd gebruik ik geen foundation meer maar liever BB-crèmes. Omdat een foundation voor mij toch snel een cakey en té opgemaakt effect heeft èn omdat ik graag ook een verzorging wil in mijn make-up. Een BB-crème bevat altijd verzorging, de ene wat meer dan de andere, plus het geeft een lichte dekking. Toch wilde ik graag de Image Skincare I Conceal foundation uitproberen, vooral voor momenten dat je nèt wat meer opgemaakt wilt zijn voor een feestje of fotoshoot ( niet dat ik die nu wekelijks heb, maar hé toch handig om in huis te hebben 🙂 ). Deze foundation bevat namelijk ook verzorging èn heeft een shimmer-effect wat mij heel mooi lijkt. Lees helemaal tot het einde want ik ga één flesje weggeven! 🙂

collage-flesjes-Gift-Avenue

Image Skincare zegt zelf over deze foundation: “Een foundation voor een vlekkeloze teint met uitgebalanceerde ingrediënten voor een maximale genezing en camouflage. Geschikt voor dagelijks gebruik. Ideaal voor gebruik na cosmetische behandelingen door de beschermende en genezende werking.”.
Nou dat klinkt fijn! De foundation is op minerale basis, is waterafstotend en vrij van parabenen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Alle ingrediënten op een rijtje:

 • Titanium dioxide 6,5% (UVA/UVB bescherming)
 • RejuvenOX PDF (Perflurodecalin.. voorziet de huidcellen van zuurstof gedurende de dag, ademende foundation, wondgenezing)
 • Plantafgeleide stamcelcultuur (Phytocelltec Solor Vitis.. regeneratieve doeleinden)
 • Aquacacteen (verzachtend, ontspannend)
 • EpiCalmin TCM (Lonicera Japonica Flower Extract.. versterkt het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid)
 • BIOS II (reduceert TWEL, dat is een op de huid gelijkende lipide die zich bevindt in de bovenste laag van de hoornlaag)
 • Triple A Complex (vermindert irritatie, rode huid en tintelingen)
 • Eurol BT (anti-radicale werking, vermindert oxidatieve stress)
 • Gotu Kola (Centella Aziatisch.. herstellende functie)
 • Zink PCA (Zincidon.. geeft de huid een matte gloed, reguleert de aanmaak van talg)
 • Biodynes TRF (vergroot de opname van zuurstof in de cellen, zodat ze beter kunnen ademen en wonden eerder genezen, vergroot hyaluronzuur en de aanmaak van collageen, verzacht en ontspant)
 • Brookosome ACEBC (verschillende vitamines.. liposomale levering van vitamines , vermindert lipid-vrije radicale aanvallen)
 • Squalane (hydratatie)

 

Deze foundation is het mooist wanneer je deze aanbrengt met de vingers, zo verwarm je de foundation waardoor deze mooi blendt met jouw huid. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig. Zelf vind ik de structuur vrij dik, terwijl het omschreven wordt als ‘vederlichte structuur’. Hij smeert wel makkelijk uit, wat normaal bij een dikke foundation lastig is. De foundation bevat SPF 30, dus ook ideaal in de lente/zomer. Het stugge van de foundation kan je ook tegengaan door het te mengen met je dagcrème! Zo is het gelijk ook minder dekkend als je dat mooier vindt. De finish van deze foundation is een beetje dewy, dat komt ook omdat er illuminator inzit wat een shimmer geeft. Dus heb jij van jezelf al een vettere huid dan zal deze nog meer glimmen door deze foundation, maar met behulp van een transparante poeder is dat natuurlijk zo opgelost.

collage-foundation-aangebracht-Gift-AvenueLinks niets op mijn gezicht, midden alleen de foundation in een heel dun laagje, rechts met een beetje transparante poeder erover.

Dan de prijs.. die is behoorlijk aan de hoge kant, namelijk € 60,50! Dat komt waarschijnlijk ook door alle verzorgende producten die erin zitten, maar of het nu zijn geld waard is? Tja.. dat is iets wat ieder voor zich moet beslissen; zelf hou ik het bij mijn BB-crème, maar als je dol bent op foundations dan is dit er wel één in het betere segment. Als jij bijvoorbeeld een Chanel of Dior foundation koopt (die verder weinig verzorging hebben) dan is dit wel een foundation die jou meer waar geeft voor je geld èn het is aan te raden voor mensen met een huid die heel gevoelig is of die last hebben van bijvoorbeeld acné of ontstekingen. Ook is het zuinig in gebruik, omdat je echt maar heel weinig nodig hebt.
Ondanks de wat dikkere structuur voel ik deze foundation niet zitten! Dat is ook een groot pluspunt, want bij veel foundations is dat wel het geval en heb je het gevoel alsof je gezicht ‘afgesloten’ is. Nahja je snapt wat ik bedoel hè? 😉
Deze foundation is beschikbaar in 6 tinten, van porcelain tot mocha! Dus voor een lichte huid tot een donkere huid (Netjes! Helaas zijn er nog veel merken die geen tint hebben voor de donkere dames).

tinten-Gift-Avenue

De foundation is niet te koop in de winkel, maar bij een schoonheidsspecialiste of behandelcentrum. Voor verkooppunten in jouw buurt kun je kijken op: image skincare verkoopppunten
Fijn om te weten dat alle producten van Image Skincare ontwikkeld zijn door artsen, dermatologen en huidspecialisten. Verkrijgbaar op advies van de schoonheidsspecialiste, huidtherapeut of arts!

Ik ga één flesje weggeven in de kleur #3 beige (de kleur die ik heb gebruikt) t.w.v. € 60,50! Wat je daarvoor moet doen? Geef in de comments op onze facebookpagina aan welk ingrediënt in deze foundation jou het meest aanspreekt, en waarom jij deze foundation wilt proberen! En hopelijk kan ik jou er dan blij mee maken!

-X- Mariëlle

test