Antwoorden op de meest gestelde make-up & beauty vragen

1. WAAROM ZIET MIJN FOUNDATION ER ORANJE UIT?
foundation-Gift-AvenueDeze vraag gaat terug naar de kleuren theorie en primaire kleuren. De meeste ondertonen zijn roze of geel. Wanneer je foundation er perzikachtig of oranje uitziet dan is het waarschijnlijk de verkeerde ondertoon. Heb je een gelige huid en een foundation kiest met teveel roze erin dan zie je er oranje uit. Heb je meer een neutrale of rozige ondertoon en een foundation gebruikt met teveel goud erin dan heb je hetzelfde effect. Rood + geel = oranje. Roze + geel = perzik/oranje. Een andere mogelijke reden (hoewel die minder voorkomt), is oxidatie…dat heeft te maken met de olie in je huid en de PH. De huid van sommige mensen reageert op foundation waardoor deze donkerder kleurt gedurende de dag. Om dit te voorkomen kun je het beste een primer gebruiken om zo een barrière tussen de oliën in je huid en de foundation te creëren.

2. WAAROM BLIJFT MIJN MAKE-UP NIET ZITTEN?
Dit heeft veel te maken met het vochtgehalte van je huid. Wanneer je huid bijvoorbeeld droog is zal het vocht proberen te trekken uit alles wat het kan, inclusief je make-up! Als je huid goed gehydrateerd is zal het niet op zoek gaan naar vocht in andere dingen. Heb je juist een vette/gecombineerde huid, dan heb je nog een probleem. Olie breekt make-up af, daarom bevatten veel oogmake-up removers zoveel olie en is reinigen met olie zo populair geworden. Wanneer de olie van je huid zich mengt met je make-up begint het je make-up af te breken. Dat betekend niet dat je je moisturizer niet moet gebruiken! Je huid kan namelijk veel meer olie produceren als het niet goed gehydrateerd is. Kies een lichtgewicht versie zoals een gel moisturizer. Ook een matterende primer is voor jou een top idee, zo creëer je ook hier weer een barrière tussen je huid en je make-up.

3. WAAROM BLIJFT MIJN BLUSH NIET ZITTEN?
De volgorde waarin je je make-up aanbrengt heeft veel invloed op hoe lang het blijft zitten. Wanneer je je blush aanbrengt meteen na je foundation zonder deze te hebben gepoederd dan zullen de oliën in je huid je blush afbreken. Door je foundation met poeder ‘vast te zetten’ creëer je (daar komt ie weer) een barrière tussen je huid en je blush. Ook zal je blush veel makkelijk aan te brengen zijn doordat je gezicht door de poeder gladder is waardoor je minder snel strepen krijgt.

4. WAAROM LOOPT MIJN EYELINER UIT?
eyeliner-Gift-AvenueWanneer je een potlood, gel of creme eyeliner gebruikt kunnen elke vloeibare producten zoals concealer of overtollige oogcreme je eyeliner ‘afbreken’ waardoor deze gaat schuiven en vervagen. De beste manier om dit te voorkomen is meteen je concealer af te poederen! Zorg er ook voor dat je oogcreme volledig door je huid is opgenomen voordat je make-up aanbrengt. Een andere tip is om je eyeliner te setten met een oogschaduw in dezelfde kleur, dus bijvoorbeeld door een zwarte oogschaduw met een dun penceeltje aan te brengen over je eyeliner!

5. WAAROM KRIJG IK ONEFFENHEDEN AAN DE ZIJKANT VAN MIJN WANGEN?
Slaap je op je zij? Dan moet je je afvragen wanneer je je kussensloop voor het laatst hebt gewassen! Dode huidcellen kunnen zich ophopen op je kussensloop en zo je poriën verstoppen. Zorg voor een stapeltje vers gewassen kussenslopen in je nachtkastje en wissel ze minstens 1x per week. Let er ook op wanneer je vaak aan de telefoon zit, ook hier kunnen veel bacteriën aan zitten. Ga er regelmatig met een speciaal doekje overheen om het schoon te maken.

6. WAAROM MOET IK MIJN MAKE-UP ER ELKE AVOND AFHALEN?
Je poriën kunnen groter worden ( en dus kan er meer vuil in komen ) als je regelmatig gaat slapen zonder je make-up eraf te halen. ’s Nachts herstelt je huid zich en maakt nieuwe huidcellen aan en dat gaat natuurlijk een stuk minder goed als je huid volgesmeerd zit met make-up.

7. HOE VIND IK DE JUISTE KLEUR FOUNDATION?
Het beste lukt dat wanneer je naar de plaatselijke parfumerie of drogist gaat en het daar op je huid probeert. En het liefst natuurlijk op je gezicht, en de beste plek is dan je kaaklijn! Zoals bij punt 1 al gezegd is de ondertoon van je huid heel bepalend dus zorg ervoor dat wanneer je een gelige ondertoon hebt dat je zoekt naar een foundation met ook een gelige ondertoon en met een roze ondertoon doe je hetzelfde, je zoekt dan naar een foundation met een roze ondertoon.

8. WAAROM LIJKEN MIJN TANDEN DOOR SOMMIGE LIPSTICKS GELER?
Lipsticks met een warme(re) toon en een gele basis zullen deze warmte reflecteren op je tanden. Lipsticks met blauwe, koele ondertonen geven een koelere kleur af waardoor je tanden er witter en helderder uitzien.

9. WAAROM ZIET MIJN MAKE-UP ER OPEENS HEEL ANDERS UIT IN DAGLICHT?
Een goed licht is alles! Maak jij je klaar in de badkamer, zoals zoveel mensen, dan heb je waarschijnlijk een veel warmer licht en geen (of weinig) daglicht. Hierdoor lijkt je huid meer goudachtig. Dus als het enigszins mogelijk is maak je dan op vlakbij een raam met natuurlijk daglicht. Als dat niet lukt dan kun je een speciale make-up spiegel met licht kopen, dit licht lijkt veel op natuurlijk daglicht.

10. WAAROM IS MIJN GEZICHT LICHTER DAN MIJN LICHAAM?
Dit is heel normaal! Vooral als je een goede huidverzorgingsroutine hebt. Wanneer je je gezicht regelmatig scrubt/exfolieert en/of retinol en AHA-BHA producten gebruikt stimuleer je de huidcellen op zich sneller te vernieuwen. Veel sneller dan de huidcellen van je nek en rest van je lichaam. Hierdoor wordt je huid lichter aangezien het nieuwer en frisser is.

11. WAAROM HEB IK ALTIJD DONKERE KRINGEN ONDER MIJN OGEN?
Dit heb je te danken aan genetica, allergieën en/of gebrek aan slaap. De beste manier om je donkere kringen te camoufleren is om eerst een color corrector onder je ogen aan te brengen en dan pas een concealer. Heb je paarse of rode kringen gebruik dan een gele corrector, zijn ze eerder blauw of bruin gebruik dan een perzik/oranje achtige kleur.

12. HOE VAAK MOET IK MIJN MAKE-UP KWASTEN WASSEN?
kwasten-schoonmaken-Gift-AvenueHet liefst 1x per week, maar realistischer is 1x per 2 weken. Je kunt tussendoor wel een spray gebruiken om ze oppervlakkig schoon te maken.

13. HOE KIES IK EEN RODE LIPSTICK?
Kies de juiste ondertoon en dan zal je makkelijker je perfecte kleur vinden! Heb je zelf een warme/ olijfachtige ondertoon kies dan een rood/oranje kleur. Neutrale tot roze ondertonen kunnen het beste kiezen voor een rode lipstick met blauwe ondertoon.

14. WAAROM BLIJFT MIJN LIPSTICK NIET ZITTEN?
Gebruik je nog geen lipliner? Begin daar dan mee! Een lipliner zorgt ervoor dat je lipstick langer blijft zitten. Omdat een lipliner droger, matter is dan lipstick zorg je voor een houvast. Door de lippen te omranden én in te vullen blijft het beter zitten. Begint je lipstick te vervagen dan heb je altijd nog de lipliner als ‘back-up’ eronder zitten. Kies dus een kleur die dicht bij de lipstick zelf ligt.

-X- Mariëlle

test