5 makkelijke manieren om je ogen groter te laten lijken

Er zijn maar weinig vrouwen die make-up gebruiken om hun ogen kleiner te laten lijken. We willen allemaal een mooie open blik toch?! En dat is heel makkelijk te bereiken met make-up! Kijk maar eens mee.
1. PROBEER EEN HALVE AMANDELVORM
smudge-Gift-AvenueWanneer je jouw ogen groter wilt laten lijken, moet je eens spelen met de vorm van een smokey eye. Door een eyeliner potlood in een halve amandelvorm aan te brengen en daarna uit te blenden maak je jouw ogen groter. Breng het alleen aan in de buitenste ooghoek en wimperrand. Stop zodra je jouw pupil ‘raakt’ en vaag de liner dan uit tot een zachte look. Dit kun je doen met een kwastje maar het kan ook met een wattenstaafje.

2. LEG DE FOCUS OP JE MIDDELSTE WIMPERS
mascara-Gift-AvenueMet het strategisch plaatsen van mascara kan je ook jouw ogen groter laten lijken! Breng na het krullen van je wimpers een dun laagje aan op je gehele wimpers, en vervolgens een extra laagje alleen in het midden van je wimpers. Dit opent jouw ogen onmiddellijk, waardoor ze groter en ronder lijken.

3. VERGEET HET NUDE OOGPOTLOODJE NIET
nude-waterlijn-Gift-AvenueOnderschat de kracht van een nude oogpotlood nooit. Het gebruik van een crèmekleurig of wit potloodje op je waterlijn zorgt ervoor dat jouw ogen een stuk opener lijken en dus groter. Ook kun je er roodheid mee verbloemen (kater, gebrek aan slaap etc.). Wit is natuurlijk opvallender dan een nude kleur, dus kies wat je persoonlijk het mooiste vindt, beide kleuren doen hun werk, dus dat maakt niet uit.

4. HIGHLIGHT JE BINNENSTE OOGHOEKEN
highlighter-Gift-AvenueHighlighter is jouw beste vriend als je grotere ogen wilt. Breng een glanzende oogschaduw of een echte highlighter (poeder of vloeibaar dat maakt niet uit) aan in de binnenste hoek van je ogen. Hierdoor lijken ze helderder en meer open.

5. GEBRUIK EENS EEN SPECIAAL WAAIERBORSTELTJE OM MASCARA AAN TE BRENGEN
waaierborstel-Gift-AvenueEr zijn mensen die mascara aanbrengen met een klein waaierborsteltje (je weet wel een platte kwastje die ook vaak voor highlighter wordt gebruikt). Hiermee zijn je wimpers donkerder bij de aanzet en lichter naar het einde toe. Veeg simpelweg met het waaierborsteltje over je mascaraborstel en wiebel dan de borstel verticaal van de wortels naar de punten van je wimpers. Zelf nog nooit geprobeerd, maar ik ben erg benieuwd of dit werkt. Mac verkoopt deze borstels; ik heb ze helaas nog niet bij budgetmerken gezien (tips iemand?).

-X- Mariëlle


test