3 magische producten die je huid en je budget zullen redden

witch-hazel-Gift-Avenue

1.WITCH HAZEL (TOVERHAZELAAR)
Witch Hazel is een samentrekkend mengsel gemaakt van de toverhazelaar struik die men kan vinden in Noord Amerika en bekend staat om zijn anti-inflammatoire eigenschappen. Indianen gebruikten witch hazel als medicijn, iets wat later door anderen werd overgenomen. Hieronder een paar van de meest gebruikte toepassingen;

  • Als een dagelijkse toner of als acne/oneffenheden behandeling. Verkleuringen worden minder, puistjes verdwijnen.
  • Om kneuzingen te genezen, insectenbeten en spataderen verminderen. Simpelweg een paar keer per dag op de pijnlijke/jeukende plek witch hazel aanbrengen met een watje. Voor spataderen kun je een doekje drenken in witch hazel om zo de pijn en zwelling te verminderen (spataderen kunnen er niet door verdwijnen!).
  • Wallen onder je ogen verminderen. Witch hazel verstevigt de huid door de samentrekkende eigenschappen. Hierdoor zullen opgezwollen ogen/wallen verdwijnen.
  • Het behandelen van zonnebrand. Net zoals Aloë Vera kun je witch hazel gebruiken om de pijn van zonnebrand te verlichten.
  • Om vocht in te sluiten. Witch hazel mag dan overtollig olie elimineren, maar het helpt ook om de huidhydratatie te handhaven! Breng het aan na het douchen.
Marielle

by Marielle

Marielle geeft je elke week de leukste beauty tips! Daarnaast is ze ook een vaste kracht in het Gift Avenue team.