15 fabeltjes over beauty en cosmetische producten … hiermee bespaar je geld!

Hou jij van beautyproducten? Word jij helemaal hyper van de nieuwste cremes en make-up artikelen? Is je foundation duurder dan je hele weekboodschappen bij elkaar? Je bent niet de enige. Jaarlijks gaan er miljoenen euro’s naar beautyproducten. Maar wat als blijkt dat je veel producten veel goedkoper kunt krijgen, of dat heel veel van de producten niet eens werken? Hieronder een aantal ‘geheimen’ (waarvan je diep in je hart misschien allang op de hoogte was) die de beauty industrie liever niet naar buiten wil laten komen.

1. DURE MERKEN = GELD VERSPILLING
Het verschil tussen dure merken en laten we zeggen drogisterij producten is vaak niet meer dan alleen de verpakking! Beauty compagnies gebruiken vaak dezelfde producten en verpakken het alleen anders om het óf duurder te laten lijken of het te laten lijken op een drogisterij product. Bijvoorbeeld glasverpakkingen die de duurdere merken gebruiken en plastic verpakkingen voor de drogisterij merken.

 

2. DE MEESTE ‘ANTI AGE’ PRODUCTEN WERKEN NIET
De meeste producten om veroudering tegen te gaan zijn niet meer dan een marketing hype. Studies tonen aan dat wanneer de producten geen vitamine A derivaten bevatten (zoals retinol, reti aldehyde of L-ascorbinezuur ) deze niet zullen werken.

 

3. ER IS MAAR ÉÉN PRODUCT WAT VEROUDERING TEGEN KAN GAAN
Anti-age gels, serums, creme etc. kunnen de effecten van veroudering niet omkeren. Het enige product waarvan is bewezen dat het je huid beschermt is zonnebrand! Preventie is de sleutel tot anti-aging! Helaas gebruiken maar weinig mensen het. 1 op de 10 mensen gebruikt het op regelmatige basis.

zonnebrand-Gift-Avenue

 

4. DE TERMEN ‘HYPOALLERGEEN’ EN NIET ‘COMEDOGEEN’ ZIJN ONECHT
Ze zeggen niets over de kenmerken van het product en zijn niet wetenschappelijk toegepast. Er zijn geen overheidsmaatregelen voor het testen van deze producten en de woorden worden op een slimme manier gebruikt of verkeerd toegepast door de marketingindustrie om een product ‘schoner’ te maken.

5. ORGANISCH STAAT NIET VOOR VEILIG
Federale normen staan alleen voor biologische landbouwbouwproducten, niet die gemaakt zijn van chemicaliën. Veel organische producten bevatten nog steeds ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor je huid.

6. SPUITBUSSEN ZIJN SLECHT VOOR JE
Ze bevatten schadelijke dampen die in je longen, hoofd en bloedstroom terecht kunnen komen. Het is beter om het product eerst op je handen te spuiten en dan pas aan te brengen.

7. INVESTEER IN GOEDE KWASTEN
Zelfs de beste make-up ziet er slecht uit met middelmatige borstels. Investeer in de beste borstels die je je kunt veroorloven, zo breng je je make-up gelijk aan en kun je het goed blenden.

kwasten-Gift-Avenue

 

8. JE HOEFT IET WAT UITGEDROOGDE MASCARA NIET WEG TE GOOIEN
Zolang je mascara niet over de datum is (dit is 3 maanden ladies!!) kun je het nog redden van de ondergang 😉 Als je mascara droog is geworden kun je er makkelijk nog mee werken door een paar druppels zoutoplossing aan toe te voegen (oogdruppels o.i.d. werkt perfect).

9. NATUURLIJK EN PLANTAARDIG WIL NIET GELIJK ZEGGEN DAT HET GOED IS VOOR JE HUID
Zelfs producten die gebaseerd zijn op natuurlijke ingrediënten kunnen nog irritaties geven aan je huid! Want ook voor een natuurlijk ingrediënt kun je allergisch zijn! Test het daarom eerst altijd even op een klein deel van je huid.

10. HET WOORD ‘FRAGRANCE’ KAN EEN CHEMISCHE WARBOEL BETEKENEN
Cosmetische bedrijven mogen het woord ‘geur’ (vaak wordt het Engelse woord fragrance gebruikt) gebruiken in plaats van de exacte chemische stof in het product te vermelden.

11. GEURLOOS IS NIET HETZELFDE ALS GEURVRIJ
Zelfs geurloze producten mogen ‘geurmaskerende’ producten gebruiken die zijn ontworpen om de geur van bepaalde chemicaliën te verbloemen. Geuren worden beschouwd als top allergenen die ook hormoonontregelaars kunnen bevatten. Wanneer je de ingrediënten controleert let dan op of het woord ‘fragrance’ in de lijst staat.

12. FOUNDATION KAN JE OUDER LATEN LIJKEN
Camoufleer je oneffenheden niet met foundation! Het kan rimpels accentueren en ervoor zorgen dat je er ouder uitziet. Gebruik liever concealer op alleen de plekken waar je het nodig hebt.

13. OOGCRÈME IS WEGGEGOOID GELD
Hoewel merken beloven dat ze je rimpels elimineren, wallen laten verdwijnen en je huid liften is oogcreme niets meer dan zware vochtinbrengde creme die wordt verpakt in kleine tubes voor de dubbele prijs!

14. DURE VOETCRÈMES ZIJN OVERBODIG
De beste manier om je voeten te verzachten is om een beetje vaseline ( of een ander creme op basis van petroleum ) te mengen met je bodylotion die je dagelijks gebruikt. Smeer je voeten hier royaal mee in voordat je gaat slapen en doe katoenen sokjes aan!

15. RIMPELVULLERS ZIJN MISLEIDING
“Binnen no time van je rimpels af” of iets in die term….allemaal onzin! Als je de kleine lettertjes leest op de verpakking zal je zien dat er staat dat het alleen de ‘uitstraling’ van rimpels en fijne lijntjes vermindert, de rimpels zullen echt niet verdwijnen.

-X- Mariëlle

 

test