11 tekenen dat je misschien de verkeerde beauty producten gebruikt

 
Ziet je huid er een beetje saai uit? Of voelt je haar extra vet? Dat kan aan je schoonheidsroutine liggen! Je lichaam kan op verschillende manieren zeggen dat je de verkeerde producten gebruikt. Van een jeukende hoofdhuid tot doffe strengen haar. En in plaats van nieuwe beauty producten te kopen, zou je eerst eens kunnen kijken wat je allemaal al hebt en dus niet voor je werkt. Want voor het kiezen van de juiste beauty producten moet je wel weten wat voor type haar en huid je hebt. Ben je daar niet zeker van dan kun je dit altijd navragen bij je kapper en schoonheidsspecialiste. Hieronder 11 manieren waarop je kunt zien dat een bepaald product niet voor je werkt.

1. EXTREEM DROGE HOOFDHUID
droge-hoofdhuid-Gift-AvenueEen extreme droge hoofdhuid is een teken dat je de verkeerde shampoo gebruikt! Je zou een hydraterende shampoo moeten gaan gebruiken om ervan af te komen.

2. JE HAARKLEUR VERVAAGT
vervagen-haarkleur-Gift-AvenueWanneer je haarkleur snel vervaagt, moet je ook je shampoo en conditioner vervangen! Je gebruikt dan echt de verkeerde producten voor je haartype.

3. VET HAAR
vet-haar-Gift-AvenueVeel mensen denken dat ze met vet haar gewoon hun haar vaker moeten wassen. Maar juist dat vaak wassen kan de oorzaak zijn van je vette haar. Om je lokken er op hun best te laten uitzien zou je ze om de andere dag moeten wassen of slechts een paar keer per week, om je hoofdhuid en haar gezond te houden.

4. JE KRULLEN ZIJN PLUIZIG OF WARRIG
frizzy-krullen-Gift-AvenueGeen prachtige krullen? Dat kan aan je styling routine liggen! Heb je krullen dan zou je echt voor vocht inbrengende producten moeten kiezen.

5. VAAK VERBRANDEN IN DE ZON
zonnebrand-Gift-AvenueVerbrand je vaak in de zon? Dan kan dat aan je huidverzorgingsroutine liggen. Gebruik je producten met retinoïde of ingrediënten die je huid lichter maken? Dan is je huid gevoeliger voor blootstelling aan de zon, waardoor je dus sneller verbrand.

6. UITSLAG
uitslag-Gift-AvenueHeb je opeens last van uitslag? Ook dan kun je eerst kijken naar je beauty producten. Uitslag kan worden veroorzaakt door conserveringsmiddelen, geurstoffen of acrylaten die je tegenkomt in cosmetische producten. Je kunt dit eventueel bespreken met je dermatoloog of even nagaan welke producten je onlangs hebt aangeschaft waar je misschien de uitslag van krijgt.

7. BRANDERIGE HUID
branderig-Gift-AvenueSoms voelt een product een beetje branderig aan op je huid, je zou dan misschien denken dat het zijn werk doet. Maar dat is niet altijd het geval. Het kan zelfs schade toebrengen aan je huid! Blijft het product je dit gevoel geven, dan moet je echt stoppen met het gebruik ervan.

8. GEEN RESULTAAT
resultaat-Gift-AvenueWist je dat het mixen van verschillende huidverzorging- en beautyproducten de reden kan zijn dat je geen resultaat ziet? Er zijn een paar ingrediënten in de beauty wereld die niet met elkaar gemengd mogen worden, omdat ze elkaar onbruikbaar kunnen maken. Bijvoorbeeld benzoylperoxide (tegen puistjes en een retinoïde in dezelfde huidroutine gebruiken is geen goed idee. Ze werken elkaar tegen!

9. VETTE HUID
vette-huid-Gift-AvenueEen van de redenen dat je een teveel aan huidolie produceert is dat je je gezicht niet genoeg hydrateert! Je talgklieren kunnen overmatig olie gaan produceren door gebrek aan hydratatie. Dus gebruik een moisturizer die lekker hydrateert.

10. DROGE HUID
droge-huid-Gift-AvenueDit kan te wijten zijn aan het overmatig exfoliëren! Teveel wrijving op je huid kan ervoor zorgen dat je natuurlijke olielaag verdwijnt en je huid wordt daardoor droog en trekkerig! Hou het bij 1 tot maximaal 2x per week scrubben.

11. GEVOELIGE HUID
gevoelige-huid-Gift-AvenueHeb je opeens last van roodheid, gevoeligheid of irritatie? Dan kan dat aan je producten liggen. Controleer welke dingen je pas hebt aangeschaft en kijk welke daarvan agressieve ingrediënten bevat.

-X- Mariëlle

BEKIJK OOK:

test