10 natuurlijke manieren om jouw haar lichter of roder te maken zonder dat het beschadigt

Het is mogelijk om jouw haar thuis lichter te maken of het rood dat in jouw haar zit naar boven te halen zonder het gebruik van schadelijke chemische toepassingen. Hieronder 10 natuurlijke manieren om dit te doen met dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

1. AZIJN
appelcider-Gift-AvenueRauwe appelazijn zorgt ervoor dat de rode/warme ondertonen in jouw haar naar boven komen. Je kunt het op jouw hele haar sprayen totdat het helemaal nat is of alleen bepaalde strengen haar ermee nat maken (bijvoorbeeld als je een ombre/balayage effect wilt bereiken). Mix de azijn met water (half om half) en laat het minstens een half uur intrekken.

2. KAMILLE
kamille-thee-Gift-AvenueZet een lekker kopje sterke kamillethee, laat het afkoelen en gebruik dit op de delen van jouw haar (of helemaal ) die jij lichter wilt maken. Ook dit moet ongeveer een half uur intrekken, maar het kan geen kwaad om het er wat langer in te laten voor een sterker effect.

3. HENNA
henna-Gift-AvenueHenna is verkrijgbaar in verschillende tinten om zo het rood in jouw haar naar boven te halen. Wees voorzichtig met welke kleur henna je in jouw haar doet, want sommige soorten zullen niet veel effect hebben op donker haar (het kan je haar zelfs donkerder maken). Gebruik ongeveer 3 eetlepels henna per 125 ml water en laat het mengsel een nacht staan. Daarna aanbrengen op het hele haar of delen ervan. Dit heeft wel tijd nodig, minstens 2 uur in laten trekken!

4. HONING EN OLIJFOLIE
honing-olijfolie-Gift-AvenueNiet alleen maakt dit jouw haar iets lichter, olijfolie is een uitstekende moisturizer en reiniger voor jouw haar. Mix ongeveer 60 ml honing met 60 ml olijfolie en roer het goed door elkaar. Breng dit aan op de delen van het haar die je wilt oplichten, laat het 45 tot 60 minuten intrekken.

5. KANEEL
kaneel-Gift-AvenueDit wonderkruid is niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook heel geschikt om het rode in jouw haar naar boven te halen en het helderder te maken. Voeg kaneel toe aan jouw gewone conditioner totdat het een dikke pasta wordt. Breng het aan op jouw haar en laat het een paar uur intrekken. Lukt het om het er een hele nacht in te laten, dan zal dit het beste resultaat opleveren.

6. BAKPOEDER
baking-soda-Gift-AvenueEen ander veel toegepast product is bakpoeder (baking soda), dit maakt het haar ook lichter. Gebruik ongeveer 45 gram baking soda en voeg water toe totdat je een redelijk dikke pasta krijgt. Maak het niet te dun anders kun je het niet goed aanbrengen op het haar, maar ook niet te dik want dit droogt snel uit en zal dan niet meer werken. Let dus goed op als je dit mengsel maakt. Laat het minstens een half uur intrekken om jouw haar lichter te maken.

7. ZOUT
zout-Gift-AvenueJe hoeft niet de hele dag in de zee te zwemmen om de voordelen van zout te ontdekken om lichter haar te krijgen. Het enige wat je moet doen is een eetlepel zout mengen in 120 ml warm water. Roer het goed door en breng het aan op de delen van jouw haar die jij lichter wilt maken.

8. RABARBER
rabarber-Gift-AvenueMeng 50 gram fijngesneden rabarber met 500 ml water. Breng de rabarber aan de kook in het water, laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Zeef de rabarber en gebruik de overgebleven vloeistof om over jouw haar te gieten. Laat het ongeveer 10 tot 15 minuten intrekken en spoel uit totdat het water helder is.

9. VITAMINE C
https://www.giftavenue.nl/wp-content/uploads/2017/02/vitamine-c-Gift-Avenue.jpgVitamine C is niet alleen goed voor jouw immuunsysteem, maar ook geschikt om jouw haar sterker en lichter te maken. Neem 8 tot 10 vitamine C tabletten die je normaal inneemt en plet ze tot een fijn poeder en meng dat met de shampoo die je normaal gebruikt. Dit zal elke keer dat jij je haar wast jouw haar sterker maken.

10. CITROEN
citroen-Gift-AvenueDit is bij vele wel bekend! Citroenen kan je heel goed gebruiken om jouw haar op te lichten.
Meng 2 tot 3 eetlepels citroensap (altijd vers geperste!!) met ongeveer 220 ml water. Roer goed door en giet het op de delen van het haar die je lichter wilt maken. Het is handig om het in een sprayflesje te doen als je alleen bepaalde lokken lichter wilt maken. Ga daarna in de zon zitten (Zon?? Hoe ziet dat ding er ook al weer uit? 🙂 ) totdat jouw haar droog is.

-X- Mariëlle

test